OS-mästaren undrade hur bra man kan bli - och gav själv svaret!

Att föreläsarna i mentorprogrammet brukar hålla hög klass kan programmets deltagare genom åren intyga. Men hösten 2013 blev första gången som adepter och mentorer fick lyssna till en olympisk guldmedaljer. Cyklisten Bernt Johansson är mest känd för sitt OS-guld i Montréal 1976. Han vann även VM-guld i lagtempo 1974, har varit svensk förbundskapten och proffs i Italien under fem år. Under 2013 var han en av de mest uppmärksammade deltagarna i SvT:s "Mästarnas mästare" Men han har också varit mentor för en student på Högskolan och den 17 oktober föreläste han under rubriken "Hur bra kan man bli?"

Idag arbetar Bernt som  hälsostrateg på Avonova, tidigare Kinnekullehälsan, och med långa erfarenhet av friskvård hade han mycket att dela med sig av till både adepter och mentorer..

Föreläsningen var indelad i två delar. I den första talade Bernt inspirerande om  hur enkelt det egentligen är att leva med en sund och hälsosam livsstil. En fysiskt aktiv livsstil som gör att man känner mindre stress, orkar mera även efter jobbet, mår bättre och att "marginalerna" i vardagen blir bättre.
- Men du måste vara beredd på hårt arbete, inget är gratis, påpekade Bernt Johansson.

Och som bevis på det så tog Bernt i avdelning två och berättade vad som gjort honom till både OS- och VM-mästare i cykel, och mycket framgångsrik mountainbikeåkare. Det blev en spännande resa från den första trehjulingen över träningsdygn på isiga vägar runt Skaraborg till den fantastiska olympiska triumfen i Montreal 1976. Den som så många av oss minns, inte minst tack vare TV-bilderna med en ensam Bernt flankerad av en plog av polismotorcyklar.

- Man kan lära mycket av idrotten, bland annat när det gäller att sätta mål och lyckas när det gäller, påpekade Bernt Johansson för uppmärksamt lyssnande adepter och mentorer.

 

 

Bild på Bernt Johansson