Workshops våren 2017

Studentstödet erbjuder olika kostnadsfria föreläsningar & workshops som ett stöd för dig att klara dina studier och må bra under studietiden. Ingen anmälan krävs. Onsdagar kl.15:15-16:00 i G106

Lärstilar och studieplanering

Onsdag v. 4, 25/1 kl.15.15-16.00 i G106

Vi har alla olika lärstilar. Lärstilar handlar om hur varje enskild individ koncentrerar sig på, processar och behåller nytt och svårt material. Olika faktorer kan ha betydelse när du ska studera och lära dig nya saker. Genom att bli medveten om vilka dessa faktorer är så kan du också lättare påverka och förändra ditt sätt att studera.

Utifrån din lärstil får du tips på hur du kan planera dina studier.

 

Om högskolestudier 

Onsdag v. 5, 1/2, kl.15.15 - 16.00 i G 106 

Att börja på högskolan kan vara omtumlande oavsett man kommer direkt från gymnasiet eller varit ute i arbetslivet ett tag. På workshopen erbjuder vi dig en möjlighet att lära dig mer om Högskolan och övergången till högskolestudier. Vi kommer bland annat att gå igenom begrepp som du behöver känna till för att lättare navigera mot examen och få en del tips som kan vara användbara för dig som ny student.

 

Stresshantering

Onsdag v. 7, 15/2, kl.15.15-16.00  i G106

Ute i sista sekund igen? Hur kommer det sig att det alltid blir så stressigt? Kom och lär dig några tips och trix som kan få vardagen att flyta lättare och med färre klumpar i magen. 

 

Uppskjutandebeteende

Onsdag v. 8, 22/2, kl.15.15-16.00  i G106

Är det vanligt att du skjuter upp saker du egentligen borde/vill göra? Brukar du till exempel skjuta upp pluggandet in i det sista innan inlämning? Kanske ägnar du dig åt spelande, kollar Youtube eller fixar med annat än det du tänkt dig. De flesta av oss skjuter gärna upp sådant som är jobbigt eller tråkigt. Men om ditt uppskjutandebeteende (prokrastinering) går ut över studierna kan det vara värt att förändra det.
På workshopen går vi igenom vad uppskjutandebeteende är och vad du kan göra för att få fart på studierna igen.

 

Tentastress

Onsdag v. 9, 1/3,  kl.15.15-16.00  i G106

Tycker du att tentan närmar sig för snabb och orostankarna är för många? Blir du stressad/oroad bara du tänker på examination? Till viss del kan stress vara till hjälp men när den blir för stor är risken att du inte presterar på topp.
På föreläsningen går vi igenom hur stress/oro påverkar dig, vad du kan göra för att förbereda dig inför & under det examinerande momentet för att kunna hantera stress/oro och prestera bättre.

 

 CV

Onsdag v. 14, 5/4, kl.15.15-16.00  i G106

Det finns olika sätt att skriva en bra ansökan. Vilket du väljer att använda beror på din situation och vilken typ av tjänst du söker. Vi går igenom hur du kan strukturera både CV och personligt brev på ett framgångsrikt sätt för att öka chansen till intressanta tjänster efter utbildningen. Hur man söker jobb via sociala medier är också en del i workshopen.

 

 

 

Studievägledning

Endast bokade samtal från och med vecka 23 till och med vecka 33.

Kontakt

E-post: studievagledare@his.se
Telefonnummer och ytterligare kontaktinformation

Studie- och karriärvägledningen

Kontakt

Vid frågor, rådgivning och tidsbokning:

E-poststudenthalsan@his.se

Under vårterminen erbjuder studenthälsan Drop-in samtal hos kurator. Drop-in varje tisdag och torsdag kl 12.30-14.30. Utöver det går det bra att boka tid för samtal.  

Lena Lindegren, studentkurator

lena.lindegren@his.se
0500-448147

Malin Johansson, studentkurator
Tjänstledig t o m augusti 2017

Vi finns i hus E, våning 2