Internationell fadder - världens chans!

Högskolan strävar efter att ta emot ett ökat antal internationella studenter från hela världen. För en internationell student kan den tillvaro man är van vid skilja sig en hel del ifrån vår svenska vardag här i Skövde. Det kan finnas saker som en svensk student tar för givet men som kanske inte är lika självklart för någon som kommer från ett annat land och en annan kultur.

Dessa skillnader är en del av tjusningen med att få internationella erfarenheter och kan vara både spännande och berikande men det kan också utgöra en grund för osäkerhet. Du kan som fadder vara ett stort stöd i detta genom att med omtanke och öppenhet välkomna och vägleda dessa studenter. Som internationell fadder fungerar du som en länk till Högskolan, Studentkåren och andra studenter, både svenska och internationella.

Alla studenter som kommer till Skövde pratar engelska, utöver sitt eget språk. Du behöver alltså inte vara bekymrad över att inte kunna prata med dem. Att möta våra internationella studenter som fadder kan vara ett roligt sätt att pröva på internationalisering på hemmaplan. Om du själv funderar på utlandsstudier ger det dig även goda möjligheter att träna språk och få ett smakprov på olika kulturer.

Vår internationella introduktion pågår enligt ett särskilt introschema med start 21/8, veckan innan ordinarie terminsstart.

Studentkåren arrangerar aktiviteter för faddrar och internationella studenter genom den ombildade Studentföreningen IC (International Committee). De kommer också vara en sammanhållande länk för er internationella faddrar. I övrigt är fadderuppdraget detsamma som för "vanliga" programfaddrar.

Din insats är värdefull och uppskattad!

Kontakt introgruppen #hisintro19

Ellinor Almlöv, Introduktionssamordnare
ellinor.almlov@his.se 
0500- 44 81 88

Maria Carlstedt, Introduktionssamordnare
maria.carlstedt@his.se
0500-44 80 94

Frida Lindgren, planerar internationell intro
frida.lindgren@his.se
0500-44 81 83
Instagram: uniofskovde

Gabrielle Önnestam, Introgeneral Studentkåren 2018
introgeneral@studentkaren.se