Mångsidig måndag:Punklyrik med Peter Kagerland

Evenemang,Öppna föreläsningar

Tid: 2017-11-20 20:00 - 20:00
Plats: Skövde stadsbibliotek, Kulturhuset, Skövde

Peter Kagerland är född 1961 i Linköping och släppte 2012 boken "Ny Våg". "Punklyrik" är hans andra bok från 2017. Ända sedan början av sjuttiotalet har musiken varit viktig för Peter. Första idolerna var The Sweet men i och med punkens intåg 1976 blev det mer på allvar. Det var då han började skriva om musik, först i ett fanzine vid namn Tristess och senare som frilans i lokaltidningen Östgöten och andra tidningar.

Peter Kagerland har varit med och startat musikföreningen Rock d'Amour i Linköping och drivit skivbolaget Nonstop Records. Han jobbade också länge med riksorganisationen Kontaktnätet. Sedan 2013 är Peter med och driver skivbolaget Slyngel Rekords samt sajten Punk Östergötland, båda en logisk följd av arbetet med Ny Våg.

Han bokas dessutom emellanåt som föreläsare om punkens historia. Efter att ha bott i Göteborg och Stockholm under tjugo år är Peter numera bosatt i Norrköping där han arbetar som fritidspedagog.

Vid sitt besök i Skövde kommer Peter att föreläsa och läsa sina texter under måndagskvällen vid Mångsidig måndag på Skövde Stadsbibliotek. Tidigare på dagen gör han också ett framtädande.på Västerhöjdsgymnasiet. 

Måndag 20 november kl 18.00
Stadsbiblioteket, Kulturhuset, Skövde

Fri entré.

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical