Populärvetenskapligt café: Källkritik, falska nyheter, yttrandefrihet och demokrati

Evenemang,Öppna föreläsningar,Högskolan i Skövde,Samverkan

Tid: 2017-09-12 18:30 - 20:30
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110

Ola Larsmo är författare, debattör och frilansjournalist, främst i Dagens Nyheter. Han inleder höstens serie av populärvetenskapliga caféer tisdagen den 12 september genom att ta upp några av 2017 års viktigaste frågor som falska nyheter, yttrandefrihet, demokrati och medias självständighet.

Ola Larsmo belönades i början av 2017 med Lagercrantzen, DN:s kulturpris med motiveringen att han är ”en folkupplysare som inte väjer för historiens svartaste sidor – han vet att de måste exponeras för att vi ska förstå framtiden /… /Med en ständigt stark etisk ledton försvarar han det fria ordet och solidariteten med dem som utövar det”.

Ola Larsmo romandebuterade 1983 med kortromanen ”Vindmakaren”. Hösten 2016 kom romanen ”Swede Hollow” som handlar om en ravin i St Paul, där invandrade svenskar levde i slum vid förra sekelskiftet. Ola har även belönats med utmärkelser som Jolo- och Argusprisen, och nu senast med årets Moberg-pris från Vilhelm Moberg Sällskapet och 2017 års Delbancpriset för sitt rika författarskap.

Från 2009 till halvårsskiftet 2017 var han ordförande i Svenska PEN. Organisationen arbetar bland annat med att värna journalister och författares fri- och rättigheter och slår larm om fall då författare fängslas, torteras, hotas, angrips eller dödas på grund av utövande av sitt yrke.

Obs! Alla de populärvetenskliga caféerna hösten 2017 startar redan kl 18.30!

Tisdagen den 12 september kl 18.30. 
Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110

Fri entré. Fika finns att köpa från kl ca 18.00.

Ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs senioruniversitet. 

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

Pop cafe ht 2017

Kontakt