Populärvetenskapligt café: Högskolan i Skövde fyller 40 år - jubileumscafé!

Jubileum

Tid: 2017-10-04 18:30 - 21:00
Plats: Högskolan i Skövde sal G 110

År 1977 slog Högskolan i Skövde upp sina portar och började utbilda sina första studenter. Det är alltså 40 år sedan, och under hösten 2017 kommer jubileet att uppmärksammas och firas på olika sätt. Onsdagen den 4 oktober kl. 18.30 arrangeras därför ett speciellt populärvetenskapligt café i jubileets tecken som uppmärksammar Högskolans egen forskning och forskare som utbildats på det egna lärosätet.

Vecka 40 (med en tjuvstart fredagen den 29 september) är utsedd till den speciella jubileumsveckan då Högskolan i Skövdes 40-åriga utveckling visas upp. Det blir också fokus på vad som ska hända på lärosätet i framtiden.

Värd för jubileumscaféet är professorn i datavetenskap Anne Persson som får sällskap av rektor och tillika professor Lars Niklasson, båda en gång i tiden utbildade vid Högskolan i Skövde.

De presenterar kollegor och så kallade alumner (tidigare studenter vid Högskolan) från samtliga fem institutioner. Dessa som alla kort berättar om sin egen och sina ämnens forskning är Thomas Andersson, företagsekonomi, Anna Syberfelt, ingenjörsvetenskap, Ali Kazemi, socialpsykologi, Kristina Ek, omvårdnad och Jane Synnergren, biovetenskap. 

Deras spännande och intressanta forskning bidrar till utvecklingen, inte bara i Skaraborg utan också i Sverige och världen. Välkommen till en underhållande och lärorik kväll med jubelstämning.

Tid: Onsdagen den 4 oktober kl 18.30 - 21.00. Obs tiden!
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110.

Fri entré. Fika finns att köpa från kl ca 18.00.

Ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs senioruniversitet. 

 

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

Jubileumslogotyp

Kontakt