Populärvetenskapligt café: Skaraborgs Akademi utser hedersskaraborgare, föreläser och delar ut pris

Föreläsning,Kompetensutveckling,Socialt,Samverkan,Flaggning

Tid: 2017-11-16 18:30 - 18:30
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110

Skaraborgs Akademi, kända skaraborgare i förskingringen, gör sitt årliga besök på Högskolan i Skövde torsdagen den 16 november. Det sker i serien Populärvetenskapliga caféer. Två av akademins ledamöter föreläser under kvällen. Det är förre landshövdingen i Västra Götaland, Lars Bäckström och kulturskribenten och radioprataren Hanna Fahl. Årets hedersskaraborgare får sitt pris på plats och presenteras, liksom upphovspersonen bakom den doktorsavhandling på Högskolan som förtjänar särskild uppmärksamhet.

Skaraborgs Akademi, med valspråket Snille och blixt, bildades 1998 på initiativ av Skaraborgs sista landshövding Birger Bäckström. En av hans efterträdare, dock landshövding över hela Västra Götalands län, Lars Bäckström är en av kvällens föreläsare. Det kommer att handla om Skaraborgs dåtid, nutid och framtid. Från Lidköping och Dagens Nyheter kommer kulturjournalisten och experten på populärkultur Hanna Fahl som är kvällens gästföreläsare nummer två. Hon kommer att prata om Melodifestivalens 60-åriga historia..

Skaraborgs Akademi utser varje år Årets hedersskaraborgare. En utmärkelse som genom åren gått till sådana prominenta personer som Västgöta-Bengtsson, Robert Gustafsson, Gunilla Pontén, Gert Wingårdh, Thomas G:son och senast förra året Ost-Sivan Johansson. Vem det blir i år vill akademin hålla hemligt till denna högtidskväll, men mottagaren ska vara på plats och kommer också berätta om sig själv och sin gärning.

Dessutom kommer den av Högskolans doktorsavhandlingar som förtjänar särskild uppmärksamhet belönas och doktorn, eller doktorerna, finnas på plats för att berätta om innehållet. Priset delas ut av Länsförsäkringar Skaraborg.

Skaraborgs Akademi ger varje år ut en bok med innehåll skrivet av några av deras ledamöter. I år heter boken "Mål i mun" och släpps i samband med föreläsningskvällen.

Tid: Torsdagen den 16 november  kl. 18.30 - obs tiden!
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110.

Fri entré! Fika finns att köpa från kl 18:00.

Ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs senioruniversitet

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

Pop cafe ht 2017Pop cafe ht 2017

Kontakt