Populärvetenskapligt café: Är det rätt att följa sin intuition och magkänsla?

Tid: 2017-02-22 19:00 - 21:00
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110

Hur fattar vi beslut av olika slag? Hur bestämmer vi oss för det ena eller det andra alternativet? Paul Hemeren är lektor i kognitionsvetenskap vid Högskolan i Skövde. I sin forskning vill han visa på hur vi kan bli bättre och förnuftigare beslutsfattare.

Är det rätt att följa sin intuition och magkänsla? Vilken roll spelar intuition eller magkänsla i våra beslutsprocesser – och kan vi lita på vår intuition?  Eller ska vi vara lite mer eftertänksamma innan vi fattar viktiga beslut? I detta föredrag berättar Paul om aktuell forskning som visar hur vi kan bli bättre beslutsfattare. Syftet med kvällen är att diskutera exempel och förhoppningsvis förstå hur vi kan använda vår intuition på rätt sätt.

Paul Hemeren har tidigare undervisat om beslutsfattande och nyligen varit på en sabbatstermin som stipendiat hos Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning.

Paul Hemeren gästar vårens andra populärvetenskapliga café på Högskolan för att tala intuition och magkänsla.I sin forskning vill han visa på hur vi kan bli bättre och förnuftigare beslutsfattare. Kvällens föreläsning handlar i stora drag om intuition och beslutsfattande baserat på en kurs han gav under sabbatsterminen vid Haverford College utanför Philadelphia, USA.

Onsdagen den 22 februari kl 19.00. 
Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110

Fri entré. Fika finns att köpa från kl 18.30.

Ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs senioruniversitet. 

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

Pop cafe vt 2017

Kontakt