Studentmeddelanden

Här samlar vi nyheter som är riktade till dig som student hos oss.

Prenumerera

Sluta skjuta upp - börja plugga

2018-09-17

Brukar du skjuta upp studieuppgifter till sista minuten innan inlämning? Har du lätt för att kolla sociala medier, eller hitta andra undanflykter, istället för att plugga som du borde? Då har vi något som kan hjälpa dig!


Öppet hus i tentasalarna

2018-09-17

På tisdag, 18 september, är alla studenter som har anpassningar vid skriftlig salstentamen välkomna på öppet hus i tentasalen.


DRIFTINFORMATION Underhåll i nätverket (A-huset)

2018-09-12

Under vecka 45 (5-9 november) byts ett antal skåp för switchar i A-huset. Stora störningar i nätverket kommer att förekomma.


Varje torsdag: Stöd och inspiration som hjälper dig i studielivet

2018-09-05

Under hela hösten arrangerar olika representanter från Högskolan föreläsningar och workshops som ger dig stöd och inspiration i livet som student.


Studentmässa - erbjudande från företag och organisationer

2018-09-03

Nyinflyttad eller ny på skolan? Passa på onsdagen den 5 september kl.10.00-14.00 i G-husets entré. Då träffar du nämligen olika företag och organisationer som visar vad Skövde kan erbjuda dig som student - som gör ditt studentliv bättre, enklare eller roligare.


Förtidsrösta på Högskolan

2018-09-02

Den 9 september är det dags för val. Och tisdagen den 4 september och torsdagen den 6 september kan du förtidsrösta på Högskolan.


Need more English?

2018-08-29

Vare sig du är ny eller “gammal” student kan du nu passa på att kombinera dina programstudier med att läsa en engelskkurs.


Problem med registreringen?

2018-08-20

Några studenter har meddelat att de har problem att registrera sig på kurser. För att genomföra registreringen måste du läsa och bekräfta informationen i det popup-fönster som visas när du kommer till sidan för registrering. När du bockat i kryssrutan i informationsfönstret kan du sedan gå vidare i registreringen.


Ursäkta röran, vi bygger om på campus

2018-08-16

Inom kort inleds ombyggnationsarbetet på Högskolevägen, infartsvägen från Mariestadsvägen till högskolan. Vid Hus E byggs en ny entré – och hela infartsvägen får en ny stenläggning, istället för asfalt, och blir gångfartsområde där gångare har företräde. Dessutom blir det en torgmiljö framför Hus G-entrén.


Dags för omtenta?

2018-08-07

Snart inledes omtentaperioden, och det är hög tid att anmäla sig. Sista anmälningsdag är alltid sju dagar innan tentamenstillfället.


Theresa studerade psykisk ohälsa på Sri Lanka

2018-05-29

Varje år skriver några av Högskolans studenter sina examensarbeten i utvecklingsland, genom Minor Field Studies (MFS), ett Sida-finansierat stipendium. En av dem är Theresa Skaf. Hon åkte till Sri Lanka för att förstå varför landet har högst andel självmord i världen. I resväskan på vägen packade hon ner slutsatser – och också upplevelser som är de mest spännande hon någonsin varit med om.


Så arbetar Högskolan i Skövde enligt nya dataskyddsförordningen

2018-05-23

På fredag börjar den nya dataskyddsförordningen, GDPR, att gälla. Syftet med förordningen är att på olika sätt stärka den personliga integriteten. På Högskolans webbplats finns nu därför utökade uppgifter om hur vi hanterar dina personuppgifter och dina rättigheter publicerade.


Bli studentmentor

2018-05-21

Har du koll på dina studier och tid över att hjälpa någon annan? Anmäl ditt intresse för uppdraget som studentmentor nu.


Praktikant till Svenska Handelskammaren i Kina

2018-04-13

Svenska handelskammarens kontor i Beijing och Shanghai söker varsin praktikant till hösten 2018. Studenter som brinner för internationella affärsrelationer och har en talang för kommunikation kan söka senast 7 maj.


Genomgång av TorTalk talsyntes

2018-04-06

Högskolan har bytt talsyntes. Talsyntesen finns på tentamensdatorer, på datorer i Studieverkstan och i Resursrummet. Ny talsyntes är TorTalk.