Studentmeddelanden

Här samlar vi nyheter som är riktade till dig som student hos oss.

Prenumerera

Biomedicinstudent utvald att åka på konferens

2017-11-17

Av 4200 studenter blev biomedicinstudenten Emily Losno utvald att åka på konferensen ASEM. Text på engelska.


DRIFTINFORMATION Det går inte att fylla på utskriftsquota

2017-11-08

Just nu går det inte att fylla på sin utskriftsquota med PayPal. Frågan hanteras av Högskolan i Skövdes ekonomiavdelning som har lovat att lösa det så snart som möjligt. Om du akut måste skriva ut något, besök Helpdesk i E-huset plan 2.


20 minuter om... föreläsningsserie på Högskolebiblioteket

2017-11-08

Kom och lyssna på inspirerande föreläsare som presenterar Högskolans forskning och annat av intresse!


Lämna inköpsförslag till biblioteket

2017-11-06

Biblioteket tar gärna emot inköpsförslag på böcker från studenter vid Högskolan i Skövde.


ExjobbExpo – där studenter träffar företag och löser verkliga problem

2017-11-01

Tisdagens ExjobbExpo-mässa slog rekord i antal utställare. Och i vimlet var det många studenter som passade på att knyta kontakter med näringslivet.


Nobelmässa i Göteborg

2017-10-30

Den 9 december arrangeras Nobel Dialogue Week i Göteborg. Temat är Framtidens sanning. Arrangemanget är gratis men kräver anmälan. Flera nobelpristagare kommer att delta.


Lämna inte dina saker obevakade

2017-10-26

En student, som befann sig i biblioteket, har blivit bestulen på en jacka med värdesaker.


Kom till internationella dagen och upptäck världen

2017-10-23

Den 8 november arrangerar Högskolan en internationell dag för studenter och anställda med lunchföreläsningar – anmäler du dig i tid bjuder vi på en lunchmacka. I G-husets entré ordnar utbytesstudenterna mässa där du får prova smakupplevelser från världens hörn och i Götasalen finns dagens lunch med internationell inspiration hela veckan. Dessutom fyller Erasmus 30 år!


Lunchföreläsning om konflikthantering hemma och på jobbet

2017-10-19

Barbro Lennéer Axelsson är en av Sveriges mest kända psykoterapeuter. Torsdagen den 16 november kommer hon till Högskolan i Skövde tillsammans med sina kollegor i Skaraborgs Akademi. Då passar hon på att ge egen en lunchföreläsning för Högskolans personal och studenter. "Jag har kallat föreläsningen 'Sopa under mattan eller vässa klorna' och den handlar om konflikthandtering, både på jobbet och hemma." säger Barbro.


ExjobbExpo - mässan där studenter möter arbetsliv

2017-10-19

Kom till Portalen i Gothia Science Park tisdag 31 oktober kl. 16.00 - 17.30. Då möter du företag, organisationer och offentlig sektor som vill träffa studenter från Högskolan som söker intressanta examensarbeten att samverka kring.


KRÖNIKA: Utlandsstudier öppnar många oväntade dörrar

2017-10-09

Jag heter Findus Krantz. Jag är född och uppvuxen i Skövde och jag pluggade socialpsykologiska programmet 2013-2016. Våren 2015 åkte jag till University of Limerick på Irland för en utbytestermin med Erasmus. Det var tufft att planera allt och att grotta ner sig i olika kurser. Jag minns att jag fick skicka ett kursprogram fram och tillbaka för godkännande, men det var klart värt det och jag fick mycket stöd från Frida [Frida Lindgren, internationell koordinator, reds.anm.] under resans gång.


Vägledningens dag - 6 oktober

2017-10-05

Har du frågor om dina studier? Den 6 oktober har du en särskilt bra möjlighet att ställa dem. Då är det nämligen Vägledningens dag! Möt studie- och karriärvägledare i biblioteket och Hus E kl. 11-13.


Konferens om hälsa och IT - hur hänger det ihop?

2017-10-05

Ta del av forskning inom hälsa och IT på Högskolan i Skövde, träffa företag inom området och inspireras av de som gått från idé till innovation.


Häng med på Prideparad!

2017-09-25

Högskolan i Skövde medverkar stolt i Skövde Pridefestival som hålls lördag den 30 september. Alla studenter är välkomna att delta i Högskolans tåg i paraden tillsammans med bland andra rektor Lars Niklasson.


Byte av kortläsare i hus E

2017-09-21

Mellan vecka 39 och 42 pågår byte av kortläsare i hus E. Det kan då uppstå vissa störningar.


Sök MFS-stipendium och vidga dina vyer!

2017-09-15

Internationella erfarenheter, kontakter utomlands och en förmåga att tänka nytt är något som efterfrågas av dagens arbetsgivare. Nu har du som student vid Högskolan i Skövde möjlighet att göra något utöver det vanliga med ditt examensarbete. Ansök om ett MFS-stipendium och var med och förändra världen!