Konferens: Hälsa & IT - att identifiera behov och skapa smarta lösningar

Välkomna till en heldagskonferens med mingel inom området Hälsa och IT. Under dagen får du ta del av forskning inom Hälsa och IT vid Högskolan i Skövde samt av hur du och din verksamhet kan utveckla och utvecklas. Dagen arrangeras på och av Högskolan i Skövde i samarbete med Gothia Science Park, Skaraborgs Kommunalförbund, Almi, Sahlgrenska Science Park, Innovationsplattformen Västra Götaland samt Chalmers Innovationskontor. Syftet med dagen är att visa hur forskning kan nyttogöras, hur Högskolan vill bidra till att skapa framtidens vård samt visa på de unika möjligheter som finns i Skövde, Skaraborg och Västra Götaland för att skapa hållbara och konkurrenskraftiga verksamheter, produkter och tjänster inom området IT och Hälsa.

Om konferensen

Datum: Torsdag den 9 november 2017 
Tid: Kl. 09.00–16.00 
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G110 

Antalet IT-lösningar ökar inom hälsa, vård och omsorg, samt individ-och familjeomsorg, på alla nivåer och i alla områden. E-hälsa är ett välkänt begrepp och den stora floran av IT-lösningar som ska stödja verksamheten är en välkänd utmaning. Hur kan vi genom att använda teknik möta framtidens utmaningar och vända dem till möjligheter? Och hur digitaliserar vi på ett hållbart sätt?

Behovet och utmaningarna inom hälsa, vård och omsorg, samt individ-och familjeomsorg innebär att det finns en potentiell marknad för företag som utvecklar IT-tjänster. För att dessa ska bli innovationer behöver företag och offentlig sektor mötas och skapa ny kunskap tillsammans och samverka med akademin i affärs- och verksamhetsnyttiga projekt.

Ta chansen att komma och lyssna till vad som händer på Högskolan och vad som finns i form av stöd i vår region för att ta dig eller din verksamhet vidare: Gothia Science Park, Skaraborgs Kommunalförbund, Almi, Sahlgrenska Science Park samt Innovationsplattformen Västra Götaland finns för dig som jobbar inom hälsa, vård och omsorg, samt individ-och familjeomsorg eller i företag. Vi kan stötta dig som vill utveckla nya tjänster/produkter eller utveckla din verksamhet.

Konferensprogram och talare

Konferensprogrammet hittar du här (pdf-dokumtent)

Presentation av talarna

Läs mer om dagen

För dig som vill ställa ut dina produkter/din verksamhet eller presentera din forskning kommer det finnas möjlighet till plats på vår mingelmässa som kommer vara i anslutning till föreläsningssalen. Den kommer vara öppen under alla pauser och lunchen.

Anmälan och mer information

Sista anmälningsdatum till konferensen är 2 november. Eftersom dagen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch är det ytterst önskvärt att eventuella avbokningar sker i god tid om man inte kan delta. Avbokning skickas till maria.brovall@his.se.

Dagen är ett samarrangemang – Nyfiken på att veta mer?

Nyfiken på vad som händer inom området eller har du idéer kring lösningar? Håll utkik på följande hemsidor för att ta del av ytterligare aktiviteter kring Hälsa/IT eller ta kontakt med:

Högskolan i Skövde
Gothia Science Park
Almi Väst
Sahlgrenska Science Park
Skaraborgs Kommunalförbund
Innovationsplattformen VGR

Praktisk information

Dagen är kostnadsfri. I samband med mässan/utställning serveras en enklare lunch utanför sal G110.

Högskolan ligger på gångavstånd från tåg- och busstation. Kommer du med bil finns parkering vid Högskolan och Gothia Science Park. Parkeringstillstånd hämtar du i receptionen på Högskolan eller Gothia Science Park. Karta över Campus med gällande parkering markerad

Nu möts vi på Högskolan i Skövde!

Välkommen!

              Logotyp - Högskolan i Skövde

Logotyp GSP

Logotype Skaraborgs kommunalförbund

Logotyp Almi företagspartner

Logotyp Sahlgrenska Science Park

Logotyp VG region Innovationsplattform

Chalmers logo

 

Arrangörernas engagemang finansieras av

Logotyp för Europeiska regionala utvecklingsfonden

Logotyp VG region

Logotype Skaraborgs kommunalförbund

Kontakt