Möt Admir som pluggar till webbutvecklare - programmering

Admir Sahman är 24 år och läser tredje året på Webbutvecklare - programmering. Han föddes i Gällivare, Lappland och växte därefter upp i Kinna, Västra Götaland.

Bild på Admir Sahman

9 snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

Personligen tycker jag att det är helt fantastiskt. Jag har hamnat i en skola som är väldigt seriös och alldeles lagom stor. Skövde som stad är perfekt. Den är inte så stor att man aldrig får lugn och ro, men den är inte så liten att man aldrig har något att göra. Lärarna håller dessutom riktigt hög standard och skolan i sig är verkligen perfekt.

Varför valde du att plugga Webbutvecklare - programmering?

Jag har länge haft ett stort intresse av att skapa någonting, samtidigt som jag har haft ett stort intresse för datorer och programmering. Utbildningen gav mig möjligheten till att kunna uppfylla båda mina intressen.

Vad jobbar du med om 5 år?

Förhoppningsvis har jag då startat ett eget företag. Ifall jag inte uppnått det målet, så hoppas jag att jag jobbar på ett företag där jag stortrivs.

Hur bor du?

Jag bor i en studentlägenhet på 31 kvadratmeter. En helt perfekt lägenhet som ligger nära stan och skolan.

Vad skulle du velat veta som ny student?

Något som kan vara bra att veta är att man bör ställa sig i kön till lägenheten i tid. Speciellt om man vill ha en studentlägenhet, då det är väldigt många som söker och vill ha boende. Något annat som hade hjälpt är att man inte behöver oroa sig. Högskoletiden är en otroligt rolig tid och man har verkligen inget man behöver oroa sig över.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Våga och var inte rädd! Det är inga som helst problem att byta utbildning eller att hoppa av om det inte passa än. Välj även något som ni ser som en hobby istället för jobb. Då spenderar man gärna kvällar och helger med plugg/i skolan.

Vad är det bästa med Skövde?

Folket är otroligt underbara i Skövde. Staden är mysig och det finns mycket man kan hitta på. Finns få saker som man INTE hittar i Skövde.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

Ingenting alls faktiskt. Visste vart det låg på kartan och att det var en större stad än lilla Kinna som jag kom ifrån.

Vad var största överraskningen med att vara student?

Hur otroligt roligt och lärorikt det är. Det är inte alls likt gymnasieperioden, utan det är mycket bättre. Det är mer fritt och mycket mer eget ansvar. Gör du ditt jobb, så kommer du få ut examen. Att lägga ner tid lönar sig på högskolan.

 

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga Admir om Webbutvecklare – programmering

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ dina frågor till:

webbutvhjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Webbutvecklare – programmering