Möt Mattias Vidhall

Att Högskolan i Skövde är en mindre högskola bekymrar inte Mattias Vidhall, som läser Datavetenskap - sytemutveckling. Tvärtom. Det är lätt att hitta kompisar och sammanhållningen blir bättre. Och med en studentlya just intill skolan har Mattias nära till både plugg och uteliv.

Bild på Mattias Vidhall

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Jag trivs jättebra med att plugga i Skövde. Staden är inte så liten, men kompakt. Du kan ta dig överallt med cykel på några minuter. Men ändå har jag inte fått känslan av att någon speciell affär saknas. Det finns även uteställen och ett bra uteliv. Sedan läser jag ett väldigt roligt och spännande program med bra lärare.

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

– Du har förmodligen en mindre klass, vilket gör det möjligt att faktiskt lära känna alla i klassen och bli bra vänner. På så sätt får du en mycket bättre sammanhållning.

Hur bor du?

– I en studentlägenhet på 31 kvadratmeter, ett stenkast från högskolan.

Vad var största överraskningen med att vara student?

– Att det är sån skillnad på att studera på högskola jämfört med gymnasium. Här läser jag något som jag tycker är intressant och kan plugga i flera timmar och ändå känna att det är kul. Samtidigt som jag lär mig något nytt och spännande.

Vad gör du på kvällar och helger?

– På helgerna är jag ofta ute och festar med mina kompisar. På vardagskvällarna brukar jag sitta med plugg, spela spel eller programmera. Jag tränar en hel del på gym också.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Mattias om Datavetenskap - inriktning systemutveckling

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

dvphjalte@his.se

Läs mer om programmet

Datavetenskap - inriktning systemutveckling