Möt Nora Elvin

Nora Elvin lämnade Stockholm för plugget på Ekonomprogrammet i Skövde. Ett val hon inte ångrar: här är det nära till allt! Och som en sann ekonom har hon också lärt sig knepen för hur studielånet ska räcka - utan att behöva äta nudlar hela månaden.

Bild på Nora Elvin

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Jättekul! Är väldigt nöjd med högskolans lärare samt struktur på kurserna och på fritiden finns det många olika aktiviteter som högskolans studentkår eller andra föreningar på skolan arrangerar. Högskolan ligger väldigt centralt och det är nära till allt. Jag, som ursprungligen kommer från Stockholm, tycker att det är skönt med en mindre och lugnare stad där det inte tar så många minuter att ta sig från punkt A till B.

Varför valde du att plugga Ekonomprogrammet?

– För att det har en bredd som ger mig möjligheter. Jag visste inte riktigt vilken inriktning jag skulle välja först. Jag har nu valt redovisning och det är någonting jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden efter examen.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

– Näst intill ingenting. Inte förrän jag, tre dagar innan skolstart, satte min fot i staden för första gången. Jag blev väldigt positivt överraskad! Skövde är så otroligt fint och välvårdat och det är promenad- och cykelavstånd till nästan allt.

Vad var största överraskningen med att vara student?

– Att det är så otroligt kul att börja studera. Jag träffade snabbt massor med nya människor och kom snabbt in i studierna. Livet som student är inte så tufft som många tror, det beror helt på hur du lägger upp din tid och vilken inställning du har till lärandet. En annan överraskning var att du som student inte riktigt är så "fattig" som jag först trodde. Jag trodde att skulle få leva på nudlar fullt ut men så blev inte fallet. Det vanliga CSN-lånet räcker gott och väl. Det gäller bara att hushålla med sina begränsade resurser - som en äkta företagsekonom!

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

– Välj det program som du tycker verkar roligast. Om du är intresserad av ekonomi, men inte riktigt vet vad du vill arbeta med är Ekonomprogrammet perfekt. Annars finns ju också ekonomprogram med färdiga inriktningar på skolan som Redovisning och revision och Personal, organisation och ledarskap.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Nora om Ekonomprogrammet

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

ekonomhjalte@his.se

Läs mer om programmet

Ekonomprogrammet