Möt Ole Wahlström

Ole Wahlström ville hitta en utbildning som leder till ett jobb att längta till. Även om det är måndag. Och i Dataspelsutveckling - grafik 3D verkar han ha hittat just det.

Bild på Ole Wahlström

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Det är kul, staden är liten och du lär dig snabbt vad staden har att erbjuda. Men den är stor nog för att jag också ska kunna upptäcka nya saker under mitt tredje år här. Militärhinderbanan var, till exempel, en rolig upptäckt som finns bara en kort promenad från centrum.

Varför valde du att plugga Dataspelsutveckling – grafik 3D?

– Jag ville plugga något som hade med 3D att göra, och då gärna inom spelutveckling för det kändes som en rolig bransch att jobba i. Jag är en kreativ person och jag vill kunna få utlopp för det senare i arbetslivet. Och framförallt njuta av att gå till jobbet på måndagar! Utbildningen i Skövde var på ett bra avstånd hemifrån och skolan hade den bästa spelutvecklingsutbildningen inom 3D på högskolenivå. Passade bra på alla sätt!

Vad skulle du velat veta som ny student?

– Att spelbranschen ännu är ganska liten. Därför gäller det att ligga i med sina studier för att kunna konkurrera med alla grymma grafiker som redan jobbar i branschen. Vill verkligen trycka på att det är så nyttigt att hela tiden fortsätta sätta nya mål för sig själv och testa nytt. Ha alltid ett projekt igång - även när du bara har en akademisk kurs. Och ha kul medan du pluggar!

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

– Välj något som är kul! Något som du känner att det där skulle jag vilja jobba med i fem-tio år efter att skolan är avklarad. Många byter jobb senare i livet eller avancerar vidare, så tänk på vilken språngbräda ut i arbetslivet du vill börja ifrån. Och det finns inga omöjliga drömyrken: alla var nybörjare någon gång, och det är okej att du också är det.

Vad gör du på kvällar och helger?

– På vardagarna så händer det att jag pluggar om kvällarna (för jag tycker verkligen det är så kul ja!) samtidigt som jag ibland pratar med klasskompisar över Discord (ungefär som Skype för flera). På helgerna brukar vi kompisar samla ihop ett gäng och förfesta innan vi drar till kårhuset för att festa hela natten.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Ole om Dataspelsutveckling - grafik 3D

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

dsug3dhjalte@his.se

Läs mer om programmet

Dataspelsutveckling - grafik