Möt William Endmyhr Larsson

William Endmyhr Larsson bytte Sundsvall mot Skövde. På köpet fick han lära sig en charmig dialekt - och förstås - lära sig att komponera toner i programmet Dataspelsutveckling - musik.

Bild på William Endmyhr Larsson

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Skövde är en bra stad att studera i. Här finns det mesta, om inte i Skövde så inom räckhåll i andra närliggande städer.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

– Jag visste inte jättemycket om staden innan jag flyttade hit, då jag är uppvuxen i Sundsvall. Är glatt överraskad av alla trevliga människor som bor här och den charmiga dialekten!

Varför valde du att plugga Dataspelsutveckling - musik?

– Sen jag var liten har jag strävat efter att en dag arbeta med att komponera filmmusik, och av en händelse fick jag nys om programmet. Här läser vi musikteori, komponerar musik till olika medier och fördjupar sig i dessa. Passar mig perfekt!

Roligaste kursen hittills?

– Det första spelprojektet var riktigt kul, då jag fick skapa ett helt soundtrack till ett spel. Tycker också att musikteori är roligt.

Vad jobbar du med om fem år?

– Målet är att arbeta professionellt med musikproduktion, så dit strävar jag. Om fem år ser jag mig själv som kompositör på en spelstudio, eller frilansande inom samma område. På senare tid har jag även funderat på att undervisa eller föreläsa. Verkar kul!

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga William om Dataspelsutveckling - musik

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

dsumhjalte@his.se

Läs mer om programmet

Dataspelsutveckling - musik