Microsoft Game Camp Sweden

Den 5 juni 2015 samlas nästan 100 svenska spelutvecklingsstudenter i Skövde för kick-off av Microsoft Game Camp Sweden i Gothia Science Park. Under fyra månader kommer talangerna att utveckla spel till Microsofts plattformar och löpande ta del av spännande föreläsningar och seminarium inom allt från spelprogrammering till community management och design thinking.

Microsoft Game Camp Sweden är ett samarbete mellan Microsoft och Sweden Game Arena som drivs av Högskolan i Skövde, Gothia Science Park och Skövde kommun. Under sommaren samlas närmare 100 studenter som läser spelutveckling i Skövde för att arbeta tillsammans och utveckla spel för Microsofts ekosystem. 

– Sverige ligger i framkant när det kommer till spelutveckling med flera framgångsrika spelföretag. Vi tycker att det är viktigt att vi fortsätter engagera oss i branschen för att utveckla den och driva den framåt. Microsoft Game Camp Sweden är ett perfekt exempel på hur vi engagerar oss och stöttar branschen på såväl kort som lång sikt, säger Sara Kullgren, Director Developer Experience på Microsoft.

Microsoft Game Camp Sweden börjar den 5 juni i Skövde. Under dagen slutredovisar och visar talangfulla studenter upp sina projekt som utvecklats under kursen "Projekt i spelutveckling II" på dataspelsutbildningarna vid Högskolan i Skövde. Dessutom får de ta del av inspirationsföreläsningar från Sara Kullgren, Director Developer Experience på Microsoft Sverige och Ernest Adams, Game Design Expert. Ernest har tidigare arbetat på Electronic Arts och Bullfrog Productions Ltd. Idag arbetar han som konsult mot bland annat Activision, Blizzard och Ubisoft. Angelica Norgren, programledare för P3 Spel, är konferencier under dagen och kommer bland annat att intervjua alla deltagande team.

Årets upplaga av Microsoft Game Camp Sweden pågår fram till och med den 14-16 september då det avslutas i samband med Sweden Game Conference. Då sker också utdelning av Skövde Academic Game Award bland deltagande team. Under sommaren föreläser bland annat Sara Casén (Casen Crowd), Sjoerd De Jong (Epic Games), Armin Ibrasagic (Coffee Stain Studios) och Mathias Crawford (Stanford University) för deltagarna i Skövde.

Historia

2014 års Microsoft Game Camp engagerade drygt 150 studenter som under sex månader fick möjlighet att utveckla spel på och till Microsoft-plattformarna Xbox One, Windows 8 och Windows Phone. Ett tiotal studentteam fick dessutom mentorsstöd från spelutvecklare från bland annat Mojang, Paradox Interactive, Planeto och Stunlock Studios. En del av studenternas arbete samordnades med andraårsstudenternas spelprojektkurs vilket gav bra utveckling av ny kunskap och kompetens för såväl studenter som lärare.

Läs mer om Microsoft Game Camp Sweden.

Läs mer om Sweden Game Arena.

 

 

 

Kontakt