Butikschefsprogrammet

Du väljer om du vill läsa i två eller tre år. Den största skillnaden mellan programmen är att du får en kandidatexamen i företagsekonomi om du läser 180 hp, vilket ger dig ännu bättre möjligheter på arbetsmarknaden. Det tredje året läser du på plats på Högskolan i Skövde och innehåller fördjupning inom ledarskap och marknadsföring.

Programmet innebär heltidsstudier på två alternativt tre år. Du kan även välja till det tredje året om du går den tvååriga utbildningen men antas i mån av plats och behörighet. Båda varianterna ger dig en bra grund att stå på och utbildningen är bredare än vad namnet antyder, du kan jobba som inköpare, ekonomiassistent, dekoratör, marknadsförare, personalansvarig, projektledare, butiksutvecklare, koordinator med mera. Programmets huvudinriktning är företagsekonomi, marknadsföring och ledarskap.

Utbildningen är lärcentrumbaserad. Det innebär att du genomför dina studier på ett lärcentrum som är uppkopplat mot Högskolan i Skövde. På ditt lärcentrum träffar du din klass och har tillgång till datorer och administrativt stöd. Undervisningen sker bland annat via telebildsändning, där du både kan se och samtala med dina lärare. Vissa föreläsningar är förinspelade och går att ta del av på internet – hemma eller på ditt lärcentrum. Räkna med att du behöver åka till ditt lärcentrum 1-3 gånger per vecka.

Hösten 2016 erbjuds utbildningen vid lärcentrum i Alingsås, Lidköping och Varberg och  Högskolan i Skövde har ett nära samarbete med handeln genom företagspartners (partnerbutiker) på alla studieorterna. Det ger dig kontakter och fördelar både under studietiden och när du är klar med din utbildning.

Tänk på att du både behöver välja vilket program (hur många poäng) och vilken studieort du vill läsa på när du söker.

Läs mer om Butikschefsprogrammet, 120 HP

Lär mer om Butikschefsprogrammet, 180 HP