Dataspelsutveckling

Högskolan i Skövde har norra Europas största och Sveriges i särklass bredaste och mest spetsiga utbud av dataspelsutbildningar. Totalt finns sju utbildningsprogram på grundnivå och avancerad nivå och samtliga utbildningar håller enligt oberoende nationella granskningar hög kvalitet. Högskolan i Skövde har även en internationellt erkänd forskning med runt 30 disputerade, professorer och biträdande professorer inom spelområdet, samt etablerade samarbeten inom utbildning och forskning internationellt.

Även inom andra delar av näringslivet finns behov av den kompetens som en spelutvecklare har efter avslutade studier. Simuleringar av processer inom tillverkningsindustrin, stadsplanering där simulering av miljöer blivit allt vanligare, trafikplanering, filmindustrin, museer är möjliga inriktningar.

Efter avslutade studier väljer många av våra studenter att starta egna företag i samarbete med närliggande The Game Incubator som är en del av Gothia Science Park.

Sverige har en framträdande ställning i världen som dataspelsnation och Skövde har en unik tillväxtmiljö för dataspelsutveckling. Totalt är drygt 700 personer verksamma inom dataspelsutveckling i området kring Högskolan i Skövde och Gothia Science Park med den gemensamma plattformen Sweden Game Arena.

Visste du att:

  • Det finns över 500 dataspelsstudenter på Högskolan i Skövde.
  • 40 procent av alla studenter som studerar spel på högskolenivå i Sverige gör det i Skövde.
  • Det finns ett 30-tal dataspelsföretag som sysselsätter cirka 200 utvecklare i Skövde.
  • Skövde är den fjärde största utvecklingsorten i Sverige när det gäller dataspel. Bara Stockholm, Malmö och Göteborg är större.
  • Var nionde människa på jorden har någon gång spelat ett dataspel som utvecklats i Sverige.

 

 

Våra program:

 

Dataspelsutveckling - design

Dataspelsutveckling - design 180 hp

Älskar du spel och vill veta mer om hur de fungerar? Vill du ha en kreativ, varierande och samordnande roll på ett spelföretag? Då ska du läsa Dataspelsutveckling – Design.

Dataspelsutveckling - Game Writing

Dataspelsutveckling - game writing 180 hp

Med en utbildning inom game writing får du möjlighet att arbeta med olika sätt att skapa berättelser och kunskaper för att arbeta på en eftertraktad marknad inom spel och digital media.

Dataspelsutveckling - grafik

Dataspelsutveckling - grafik 180 hp

Siktar du på en karriär i en internationell och nationellt växande bransch? Har du talang för teckning, målning, 3D och animation? Då kan programmet Dataspelsutveckling – grafik vara något för dig.

Dataspelsutveckling - ljud/musik

Dataspelsutveckling - ljud 180 hp

Är du intresserad av ljuddesign till spel eller att utveckla nya metoder inom ljudteknik? Drömmer du om en framtid som ljuddesigner eller inom film och data? Vill du skapa ljudvärldar i framtidens digitala medier är detta utbildningen för dig.

Dataspelsutveckling - ljud/musik

Dataspelsutveckling - musik 180 hp

Är du intresserad av musik till spel? Drömmer du om en framtid som kompositör eller inom film och data? Dataspelsutveckling - musik erbjuder dig kreativt skapande och möjligheten att kombinera ditt intresse för musik med dataspel.

Dataspelsutveckling - programmering

Dataspelsutveckling - programmering 180 hp

Gillar du teknik och problemlösning och vill lära dig programmering på ett spännande och stimulerande sätt? Drömmer du kanske om att vara med och utveckla framtidens datorspel? Att programmera datorspel är en teknisk utmaning och duktiga spelprogrammerare är därför mycket eftertraktade inom branschen.

Serious Games - Magisternivå

Serious Games - Magisternivå 60 hp

Tycker du om att hitta på spel och har ambitionen att omsätta dina idéer till exempelvis kommersiella dator- eller konsolspel? Vill du utveckla spel med underhållande spelmoment med syftet att förmedla något utöver den rena underhållningen?Serious Games kan innebära att du skapar spel för träning, utbildning eller marknadsföring.

Medier estetik och berättande - Magisternivå

Medier estetik och berättande - Magisternivå 60 hp

Den digitala världen utvecklas snabbt. I en ålder där konsumenten har kontrollen blir det allt viktigare att komma på nya sätt att gestalta och förmedla berättandet. Genom magisterprogrammet i Medier, estetik och berättande lär du dig att skapa och förstå hur berättelsen integrerar med dataspel och nya digitala medier. Efter dina studier har du kunskapen att arbeta inom en dynamisk och expansiv bransch, men även för högre studier på master och doktorandnivå.

 

Medlemskap

          Dataspelsbranschen

Partners

Academic Partner

Unity