Bli en av oss

Du är hjärtligt välkommen till Högskolan i Skövde! Kom och hälsa på oss, prata med oss, följ oss i sociala kanaler - och fråga allt du undrar om högskolestudier. Vi finns här för din skull och ingen fråga är för stor eller för liten!

Hjältar nära dig

Våra hjältar är beredda att svara på alla dina frågor om hur det är att plugga, om det finns något att göra i Skövde, vad som är roligast med studietiden, hur man lär känna folk när man är helt ny, om man behöver köpa all kurslitteratur och väldigt mycket mer. De kommer ihåg vilka frågor de hade innan de började - och nu har de svaren!

Mejla hjälten på programmet du är intresserad av, eller någon som du tror kan svara på just dina frågor!

Läs mer om våra hjältar

Sex hjältar på rad.

Streck för avgränsning

Skövde? Var ligger det?

Vi kanske är en liten högskola, men vi har ett stort hjärta! Och vi är stolta över våra riktigt bra utbildningar och välkomnande atmosfär. Vare sig du bor nära Skövde idag eller funderar på att flytta hit, ser vi fram emot att se dig i höst.

Här kan du läsa till dataspelsutvecklare och ekonom, sjuksköterska och ingenjör, biovetare och tekniker, beteendevetare eller något helt annat.

Och Skövde ligger nära, två timmar från Stockholm och en timme från Göteborg!

Matfestivalen i Skövde, kväll

Rosafärgat streck

Vad vill du läsa?

Högskolan i Skövde har många program inom våra olika områden. Du kan bli dataspelsutvecklare, ekonom, ingenjör, sjuksköterska, biovetare, user experience designer, beteendevetare, automatiseringstekniker, plugga basår eller välja något av våra andra program. Eller kanske en kortare kurs för att testa på?

Kurser höstterminen 2019

Program

Svårt att välja?

Vill du veta mer om utbildningarna och vad du kan göra efteråt? Eller hur du bygger ihop fristående kurser för att få en examen? Du kanske undrar om det finns någon utbildning som är bra för just ditt mål.

Prata med våra studievägledare! De är experter på att förklara möjligheterna och vad du kan tänka på när du väljer utbildning - men valet är till sist upp till dig!

Så här kontaktar du studievägledarna

Rosafärgat streck

Studenter i studentboendet "Skrapan" utifrån.

 

Skaffa bostad

Många studenter flyttar till sin utbildning. Därför finns det ett antal studentbostäder nära campus i Skövde. Alla vill inte bo där, någon kanske hellre bor i ett kollektiv med andra eller hyr ett rum i någons hus eller lägenhet. En annan väljer att bo i en vanlig lägenhet och alla bor inte i Skövde. Som blivande student är det bra att ta tag i boendefrågan i god tid, då ökar chansen att du kan få det boende du vill ha direkt.

Läs mer om bostäder och bostadssökande

Uteplats i studentboendet "Skrapan".

Rosafärgat streck