Sjuksköterskeprogrammet

Grattis till att du har blivit antagen till Sjuksköterskeprogrammet. Vårt främsta mål för Sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Skövde är att du ska få en utbildning som väl rustar dig för framtiden. Vi är övertygade om att du gör rätt i att satsa på en högskoleutbildning till sjuksköterska. Utbildningen ger dig en sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt en kandidatexamen i omvårdnad.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. För att kunna registrera dig måste du först aktivera ett användarkonto, det gör du på www.his.se/aktiverakonto. Därefter kan du registrera dig via student.his.se (Studentportalen) mellan den 7 januari och 13 januari. 

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till någon av oss programansvariga. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 13 januari. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till terminsstarten med ett gemensamt välkomnande och fika för alla nya programstudenter måndagen den 20 januari kl 9.30 - ca 10.00 i lokalen Insikten i forskningshuset Portalen. Fika serveras från klockan 09:00. 

Klockan 10.15 träffas Sjuksköterskeprogrammet återigen i Insikten. Då håller programansvarig i en första programträff.

Tänk på att registrera dig i tid så att du inte mister din plats

Vad läser du

Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier. Omvårdnad är programmets huvudområde. Du läser även biomedicin och folkhälsovetenskap. Studierna är såväl teoretiska som praktiska (kliniska).

Resultat och framtid

Dina studieresultat kommer att vara betydelsefulla för din framtid. Vi hoppas att du under dina år här i Skövde kommer att trivas med dina studier till sjuksköterska. Med en sjuksköterskeexamen har du en bred arbetsmarknad att se fram emot, både nationellt och internationellt.

Har du frågor?

Undrar du något får du gärna maila eller ringa oss, annars ses vi snart!

Kampanilen i vintrig inramning

Kontakt programansvarig