Välkommen till den Tekniska basutbildningen

Grattis till att blivit antagen till den Tekniska basutbildningen! Förhoppningsvis är basutbildningen det första steget till din framtida karriär. Vårt mål är att ge dig den kunskap du behöver för dina kommande studier och att förbereda dig på hur det är att studera på en högskola.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. För att kunna registrera dig måste du först aktivera ett användarkonto, det gör du på www.his.se/aktiverakonto. Därefter kan du registrera dig via student.his.se mellan den 7 januari och 13 januari.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till någon av oss programansvariga. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 13 januari. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till terminsstarten med ett gemensamt välkomnande och fika för alla nya programstudenter måndagen den 20 januari kl 9.30 - ca 10.00 i lokalen Insikten i forskningshuset Portalen. Fika serveras från klockan 09:00.

10.15-12:00 samlas vi sedan i G109 för en första programträff. Där kommer du att få träffa dina nya studiekamrater och vi går igenom hur din tid här på Högskolan i Skövde kommer att se ut. Många brukar ha frågor om vad som händer efter basutbildningen och detta är ett bra tillfälle att ställa dem på. Vi återsamlas i salen 13:15-14:00.

Du som har blivit antagen på distansprogrammet är också välkommen vid programträffen. Ytterligare information kring obligatoriska campus träffar till kurstillfällena skickas ut på mejl vid terminstarten.  

Kurslitteratur

Redan v.4 drar kursen för Förberedande Matematik igång och för att du ska kunna vara med direkt rekommenderar jag dig att skaffa kurslitteraturen till de kurserna redan nu. Efter första kursen kommer vi att fortsätta med kurserna Matematik 3 samt Fysik 1.1. Nedan ser du en litteraturlista på de böcker vi kommer att använda oss av i vår.

Fysik 1.1
Ergo Fysik 1, Liber (2011) Jan Pålsgård, Göran Kvist, Klas Nilson. ISBN: 9789147085538

Förberedande matematik samt Matematik 3
Matematik 5000 Kurs 3c Blå Basåret Lärobok. (2014) Lena Alfredsson, Kajsa Bråting, Patrik Erixon, Hans Heikne. ISBN 9789127430105.

Har du frågor?

Undrar du något får du gärna maila eller ringa oss, annars ses vi på programträffen!

Kampanilen i vintrig inramning

Kontakt