Folkhälsovetenskapligt program

Vi är glada att kunna erbjuda dig en plats på Folkhälsovetenskapligt program vid Högskolan i Skövde! Det har varit ett stort intresse för vårt program med flera sökande till varje plats, något som gör oss extra glada eftersom ett stort intresse ger en bra grund för lyckosamma studier. Nedan följer information om saker som kan vara bra att veta inför din programstart.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via Studentportalen mellan 5-18 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 18 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats. 

Programstart

Programmet introduceras med en campusdag då alla, oavsett studieort, är hjärtligt välkomna till Högskolan i Skövde. Denna campusdag är onsdagen den 4 september och vi träffas kl.10:00 för mingel, frukt och dryck utanför sal G109, sedan blir det programintroduktion kl. 10:15 i sal G109. 12:30-13:30 är det lunch och vi ses åter i G109 kl.13:30. Dagen avslutas 16:00.

Observera att första kursen FH130G startar redan på måndagen den 2:a september dvs två dagar innan programintroduktionen. 

Under dagen kommer du att få en introduktion till ämnet. Du kommer också få information om vad det innebär att vara distansstudent. Vi rekommenderar varmt att du kommer för då får du möjlighet att träffa oss som ansvarar för programmet och de som ansvarar för olika stödfunktioner men framförallt har du möjlighet att träffa dina nya klasskamrater både i klassrummet, på lunchen och på studentmässan som ges på högskolan samma dag.

Lärplattformen Canvas

Canvas är en samarbets- och lärplattform för både campus- och distansstudier. Canvas är ett webbaserat program, så du har stora möjligheter att arbeta varifrån du vill, allt du behöver är en Internetuppkopplad dator med webbläsare. I Canvas hittar du kursmaterial, instruktioner, uppgifter, och mycket annat. Det exakta innehållet varierar naturligtvis från kurs till kurs. Observera att Canvas i många kurser är lärarens viktigaste sätt att kommunicera med dig som student. Det är därför mycket viktigt att du loggar in i Canvas och tar det av meddelanden och annan information om kurser som läraren lägger ut.

Mer information om Canvas.

Om du har tekniska problem med Canvas kontakta helpdesk@his.se

Träffar på Campus Skövde

Vi vill göra dig uppmärksam på att vissa träffar endast kommer att ske på Campus Skövde. Det kan exempelvis vara temadagar med gästföreläsare, och vissa examinationsmoment. Mer information om detta kommer inför varje kurs.

Studentkåren

Är du intresserad av studentkåren och deras verksamhet? Läs mer på deras hemsida www.studentkaren.se/

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till mig. Hör gärna av dig via e-post i första hand.

Varmt välkommen till Högskolan i Skövde och Folkhälsovetenskapligt program, hälsar alla lärare genom programansvarig (PA) Elisabeth Berglund Kristiansson.

Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig