Handelsekonomiprogrammet

Handelsekonomiprogrammet - en utbildning inom handel, marknadsföring och ledarskap. Grattis och välkommen!

Studiestart och registrering

Handelsekonomiprogrammet har två introduktioner, en på ditt valda lärcentrum och en här på plats i Skövde. Vid dessa tillfällen kommer du att få först lärcentrumspecifik information och därefter allmän information kring din utbildning.

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan 5-18 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 18 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats. 

Introduktion på respektive lärcentrum

Lärcentrum kommer att vara en viktig del av din utbildning, här kommer du att vara cirka två gånger per vecka (främst måndagar och torsdagar) för att delta i föreläsningar, seminarier, övningar, grupparbeten mm. Vid lärcentrumintroduktionen får du information om hur det funkar på ditt lärcentrum med personal, lokaler, rutiner, inloggningar mm.

Introduktion på Campus Alingsås – måndagen den 2 september, kl.13.30–15.00.
Introduktion på Campus Varberg – tisdagen den 3 september, kl. 14:00-15:30, E218
Introduktion på Campus Västra Skaraborg (Lidköping) – måndagen den 2 september, kl. 13.30–15.00.

Programstart för HEP19 på plats i Skövde

Välkommen till programstarten i Skövde! Här kommer du att få mycket information som du har nytta av under utbildningstiden. Vid programstarten i Skövde kommer vi att informera dig om utbildningens innehåll och det stöd som finns för dig som är student vid Högskolan i Skövde. Du kommer också att få träffa flera av de lärare som undervisar på programmet.

Tid: onsdagen den 4 september, tider se nedan.
Plats: Hus E, sal E108, Högskolan i Skövde.

För de studenter som läser via Campus Varberg avgår buss till Skövde kl. 07:00 och tillbaka till Varberg 15:20. Bussen kommer inte att åka om Göteborg utan samtliga studenter får ta sig till Campus i Varberg samling utanför A-ingången på skolan. Övriga studenter tar sig till Skövde på egen hand och på egen bekostnad.

Program:

Kl. 09.30-10.15 Drop-in fika
Kl. 10.15-15.00  Välkommen till Handelsekonomiprogrammet!

 • Akademiska studier, vad är det?
 • Läsa på lärcentrum, hur funkar det?
 • Kort presentation av första läsårets sju kurser och lärare.
 • En del begrepp som kan vara bra att ha koll på: NIP-nedslag i praktiken, partnerbutiker, examination, tentamen, omtentamen, seminarier, plagiat m.m.

Lunch på egen hand


Studieteknik och information från:

 • Biblioteket
 • Studievägledare
 • Karriärvägledare
 • Internationell koordinator
 • Funktionshinder
 • Studenthälsan
 • Studentkåren & BeEkIng
 • Webb, Studentportalen, Canvas – Programsajt samt kurssajter

Inspirationsföreläsning
Avslutning

Introduktionsgruppen bjuder på mingelfika, passa på att ställ dina frågor till lärare, studievägledare mfl. Med reservation för eventuella ändringar.

Varmt välkommen!
...............................................................................................

Ytterligare information du behöver inför programstarten 2019

Lärcentrum

Som student på Handelsekonomiprogrammet genomför du dina studier via det Lärcentrum som du sökt till, antingen Alingsås, Lidköping eller Varberg. I ditt antagningsbesked står det vilken ort du har antagits till. 

Vi vill göra dig uppmärksam på att du två dagar per vecka (måndagar och torsdagar) behöver åka till ditt lärcentrum för studier samt att träffar på plats på Högskolan i Skövde kommer att förekomma under utbildningen.

Lärplattformen Canvas

Canvas är en samarbets- och lärplattform för både campus- och distansstudier. Canvas är ett webbaserat program, så du har stora möjligheter att arbeta varifrån du vill, allt du behöver är en Internetuppkopplad dator med webbläsare. I Canvas hittar du kursmaterial, instruktioner, uppgifter, och mycket annat. Det exakta innehållet varierar naturligtvis från kurs till kurs. Observera att Canvas i många kurser är lärarens viktigaste sätt att kommunicera med dig som student. Det är därför mycket viktigt att du loggar in i Canvas och tar det av meddelanden och annan information om kurser som läraren lägger ut.

Mer information om hur man loggar in i Canvas, och mycket annat, finner du på http://www.his.se/canvas.


Om du har tekniska problem med Canvas kontakta Distanssupport och stöd för flexibel utbildning genom att skicka ett mail till: helpdesk@his.se

Studentkåren

Är du intresserad av studentkåren och deras verksamhet? Läs mer på Studentkårens hemsida

Mer information

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig!

 

Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig