User Experience Design

Grattis till att ha blivit antagen till vårt program User Experience Design (UXD). Vi har utvecklat programmet för att göra dig så attraktiv på arbetsmarknaden som möjligt. Programmet baseras också på en modern pedagogik som en vad vi anser vara en optimal mix av teoretiska och praktiska moment.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen någon gång mellan den 5-18 augusti. För att kunna registrera dig måste du först aktivera ett användarkonto, det gör du på www.his.se/aktiverakonto

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 18 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Höstterminen startar måndagen den 2 september 2019 och då träffas vi klockan 09:30 på Högskolans campus för fika och välkomnande av Högskolans rektor Lars Niklasson samt kårordförande Henrik Bergström. Då kommer du även träffa dina programfaddrar som möter dig i sina rosa tröjor på campus och som kommer vara tillgängliga under introduktionsveckan för att hjälpa dig i allt det praktiska vad gäller livet som student och de kan också berätta mer om programmet i övrigt.

Klockan 10.15 ska du vara i hus A, sal A104, för att träffa mig och dina studiekamrater för en första programträff. Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det viktigt att du meddelar detta till mig samt att du registrerar dig i tid via webben. 

Utbildningen och framtiden

UXD-programmet förbereder dig väl för att arbeta som UX-designer, användbarhetsexpert eller interaktionsdesigner och det finns en god arbetsmarknad för dig*. När du är klar med utbildningen kan du jobba med utveckling av IT-miljöer och digitala tjänster där du bidrar genom att applicera dina kunskaper och färdigheter inom design, informationsteknologi och kognition för att skapa positiva användarupplevelser.

En av de första kurserna som du kommer läsa är Människans kognitiva förmågor och IT – om du vill kan du redan nu beställa kursboken till den: Ware, C. (2008). Visual thinking for design. Burlington, MA: Morgan Kauf. ISBN 978-0-12-370896

Har du frågor?

Undrar du något om utbildningen är du välkommen att höra av dig till mig. När jag är tillbaka från semestern den 12 augusti nås jag lättast via e-post på jana.rambusch@his.se

Vi ses till hösten!
Jana Rambusch
Programansvarig, UXD

Har du någon fråga du skulle vilja ställa till någon som pluggar UXD ska du ta kontakt med Santino Mariano som är programmets hjälte. Läs mer här.

Santino Mariano, UXD-student
Santino Mariano

uxdhjalte@his.se

Det finns även en Facebook-sida för blivande UXD-studenter:
https://www.facebook.com/groups/UXD2019

 

 * https://www.dn.se/ekonomi/brist-pa-it-utbildade-slar-mot-foretag/Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig