Nätverks- och systemadministration

Grattis till att du blivit antagen till Nätverks- och systemadministration. Vårt främsta mål för programmet är att du hos oss på Högskolan i Skövde skall få en utbildning som väl rustar dig för framtiden. Vi är övertygade om att du gör rätt i att satsa på vår högskoleutbildning för nätverks- och systemadministratörer som aktivt förbättras och förändras kontinuerligt, i samverkan med näringslivet, för att du ska vara så attraktiv som möjligt på arbetsmarknaden den dagen du ska ut och söka jobb.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan den 5-18 augusti.För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 18 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Höstterminen startar måndagen den 2 september och då träffas vi klockan 09:30 på Högskolans campus för fika och välkomnande av Högskolans rektor Lars Niklasson samt kårordförande Henrik Bergström. Då kommer du även träffa dina programfaddrar som möter dig i sina rosa tröjor på campus.

Klockan 10.15 ska du vara i hus E, sal E110, för att träffa mig och dina studiekamrater under en programträff. Bokstaven talar om vilken byggnad salen ligger i och första siffran betecknar våningen. Det finns också studenter på området som hjälper dig att hitta rätt.

Under den första veckan finns faddrar från årskurs 2 och 3 tillgängliga för att hjälpa dig i allt det praktiska vad gäller livet som student och de kan också berätta mer om programmet i övrigt.

Tänk på att registrera dig i tid så att du inte mister din plats.

Utbildningen och framtiden

Idag är det ett stort sug efter kunniga nätverks- och systemadministratörer på arbetsmarknaden. Då marknaden fortsätter att växa och det kommer vara pensionsavgångar under de närmaste åren kommer denna situation av allt att döma att fortsätta. Dessutom utbildas det allt för få inom branschen. Både idag och framöver finns det alltså en brist på kvalificerade nätverks- och systemadministratörer. Vi har en nära kontakt med många företag där våra studenter kan tänkas hamna efter utbildningen och dessa är en aktiv del i utbildningen. Under dina år hos oss kan du förutom din utbildning få en personlig kontakt med möjliga framtida arbetsgivare genom studiebesök, gärsföreläsningar och annat.

Programmet startade 2004 och vi har varje år förbättrat och förändrat programmet för att möta dina och arbetsmarknadens krav. För att få ett jobb inom nätverks- och systemadministration är det viktigt med både teoretiska och praktiska kunskaper kompletterat med certifikat som gör dig väldigt anställningsbar. Vi har en egen labbmiljö och fräscha lokaler där du kommer att få genomföra många praktiska labbar som speglar verkliga scenarion.

Har du frågor?

Undrar du något om utbildningen är du välkommen att höra av dig till mig, programansvarig Joakim Kävrestad. Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på www.his.se/student. Utbildningsplan för nätverks- och administrationsprogrammet och information om vilka kurser du ska läsa först, dess scheman och litteraturlistor hittar du på programmets digitala katalogsidor Nätverks- och systemadministration 180 hp. Undrar du något får du gärna maila eller ringa mig, annars ses vi till hösten!

 

Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig