Webbutvecklare - programmering

Marcus heter jag och det är jag som kommer att vara din programansvarig under dina studier hos oss här på Högskolan i Skövde. Jag tänkte skriva några rader om programmet och samtidigt passa på att önska dig hjärtligt välkommen hit till Högskolan i Skövde och till programmet Webbutvecklare - programmering.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen  mellan 5-18 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 18 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Höstterminen startar måndagen den 2 september 2019 och då träffas vi klockan 09:30 på Högskolans campus för fika och välkomnande av Högskolans rektor Lars Niklasson samt kårordförande Henrik Bergström. Då kommer du även träffa dina programfaddrar som möter dig i sina rosa tröjor på campus.

Klockan 10.15 ska du vara i hus G, sal G327 för att träffa mig och dina studiekamrater under en programträff.

Tänk på att registrera dig i tid så att du inte mister din plats

Ny utbildning som ger attraktiv kompetens

Vi har gett kurser i webbutveckling under många år och startade programmet 2009 eftersom webb- och mobilapplikationsutveckling är en så kreativ och spännande form av programmering. Våra företagskontakter har dessutom sagt att man efterlyser just den samlade kompetensen med spets mot webb- och mobilapplikationsutveckling som ni kommer att få med er.

Mer information

Information om höstterminens kurser (kursplaner/litteraturlistor/schema) hittar du på programhemsidan www.his.se/webbutvecklare. Om du är nyfiken på vilka kurser du kommer att läsa under hösten så hittar du dem under ”Kurser termin för termin” på samma sida. Observera att litteraturlistorna finns i kursplanerna.

Vi vill avslutningsvis passa på att önska dig en riktigt trevlig sommar och önska dig välkommen till oss den 2 september.

 

Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig