Internationell fadder - världens chans!

Högskolan strävar efter att ta emot ett ökat antal internationella studenter från hela världen. För en internationell student kan den tillvaro man är van vid skilja sig en hel del ifrån vår svenska vardag här i Skövde. Det kan finnas saker som en svensk student tar för givet men som kanske inte är lika självklart för någon som kommer från ett annat land och en annan kultur.

Dessa skillnader är en del av tjusningen med att få internationella erfarenheter och kan vara både spännande och berikande men det kan också utgöra en grund för osäkerhet. Du kan som fadder vara ett stort stöd i detta genom att med omtanke och öppenhet välkomna och vägleda dessa studenter. Som internationell fadder fungerar du som en länk till Högskolan, Studentkåren och andra studenter, både svenska och internationella.

Att möta våra internationella studenter som fadder kan vara ett roligt sätt att pröva på internationalisering på hemmaplan. Om du själv funderar på utlandsstudier ger det dig även goda möjligheter att träna språk och få ett smakprov på olika kulturer.

Vår internationella introduktion pågår enligt ett särskilt introschema med start veckan innan ordinarie terminsstart. Här kan du hitta all information om den internationella introduktionen. 

Studentföreningen ESN Skövde arrangerar aktiviteter för faddrar och internationella studenter. De kommer också vara en sammanhållande länk för er internationella faddrar. I övrigt är fadderuppdraget detsamma som för "vanliga" programfaddrar.

Om du vill bli internationell fadder, kontakta erika.eriksson.hjelm@his.se

Din insats är värdefull och uppskattad!

Studenter och faddrar

Kontakt introgruppen #hisintro19/20

Susanne Söderberg
Introduktionssamordnare
susanne.soderberg@his.se
Tel: 0500-44 80 98

Erika Eriksson Hjelm
planerar internationellt intro
erika.eriksson.hjelm@his.se
Tel: 0500-44 81 96

Sabina Gudomlund Lindberg
Introgeneral Studentkåren 2019
introgeneral@studentkaren.se