Datorer - program

Datorsalar finns i flera av Högskolans byggnader. Olika salar är anpassade för olika utbildningar vilket gör att du behöver ta reda på i vilka salar de programvaror du ska använda finns. Som student på Högskolan i Skövde har du också möjlighet att installera vissa av Högskolans programvaror på din privata dator.

Datorsalar

Datorsalar finns i hus A, D, E, G, biblioteket och portalen. För att komma in i salarna krävs passerkort eller kod (ej biblioteket). Dina koder hittar du i Studentportalen

Det finns ett antal datorer som inte kräver pinkod eller passerkort till datorsalar. Dessa finns på följande platser: entréplan hus G, vån 2 hus G, entréplan hus E, utanför Studentservice/Helpdesk vån 2 hus E.

Programvaror i datorsalar

Vilka programvaror som är tillgängliga i vilken datorsal är beroende på om det är en sal med arbetsstationer eller om det är en sal med tunna klienter. I salar med tunna klienter skiljer sig programutbudet dessutom åt beroende på vilken institution du tillhör. På his.se/helpit kan du se vilka programvaror som finns i respektive datorsal.

Standardprogramvaror, till exempel Officepaketet, Adobe CC-sviten och packningsprogramvara (7-zip) finns i alla datorsalar.

Fjärranslutning

Du kan fjärransluta till Högskolans IT-miljö för att kunna arbeta med dina studieuppgifter eller projekt, till exempel om du studerar på distans eller inte vill ta dig till campus. På his.se/helpit finns guider för hur du fjärransluter.

Programvaror att ladda ner

Är du student kan du hitta en hel del gratisprogramvaror i Microsoft Imagine. Logga in med ditt studentkonto.

Andra program:

Jag vill använda en specifik programvara i en datorsal!

Listor finns på his.se/helpit.

IT-service

IT Helpdesk

E-post: helpdesk@his.se
Telefon: 0500-44 88 00
Besök: Hus E, våning 2 (vid Studentservice expedition)

Besöksdisken

Torsdag 11/10 stänger Helpdesk för lunch redan 10:55 pga personalmöte. Öppnar igen 12.30 som vanligt.

Måndag - fredag 10-11.30 samt 12.30-14.30

Telefon

8.00-11.30, 12.30-16.00
Telefonen är stängd torsdagar 8.30-9.30

E-post

Bevakas vardagar 8-16.

Självserviceguider

www.his.se/helpit

Servicefönster

En gång per månad utför IT-service planerat underhåll. Du kan då uppleva störningar i Högskolans IT-miljö. Servicefönster utförs i de flesta fall fredag förmiddag, klockan 08-12.

Kvarvarande servicefönster 2018:

  • 12/10
  • 16/11
  • 14/12