Intyg

Du som läst på Högskolan i Skövde kan beställa intyg på de kurser du läst. Här finns beskrivning av vilka intyg som Högskolan kan utfärda åt dig.

Intyg om registrering

Är en sammanställning direkt ur Högskolans studiedokumentationsregister över de kurser du har varit/är registrerad på vid Högskolan i Skövde. Registreringsintyget kan erhållas på svenska eller engelska. Du kan även få intyg på att du är registrerad på ett utbildningsprogram. 

Skapa intyg om registrering - Logga in i Studentportalen och hitta länk till intyg under Mina studier

Om du inte har tillgång till Studentportalen
Beställ intyg om registrering via formulär.

Resultatintyg/poängutdrag

Är en utskrift direkt ur Högskolan studiedokumentationsregister där alla dina avklarade kurser/poäng vid Högskolan i Skövde är sammanställda i ett dokument. På poängutdraget finns namn, personnummer, kursens/kursernas benämning, poäng, betyg och betygsdatum. Poängutdrag kan erhållas på svenska eller engelska.

Skapa resultatintyg/poängutdrag - logga in i Studentportalen och hitta länk till intyg under Mina studier

Om du inte har tillgång till Studentportalen
Beställ Resultatintyg/poängutdrag via formulär 

OBS! Meritförteckningen på antagning.se är INTE tillförlitlig då den endast uppdateras om man har en aktiv ansökan på sidan.
Officiella intyg får du endast via ditt lärosäte!

Kursbevis

Kan efter beställning erhållas för varje kurs du har genomgått med godkänt resultat. Kursbevis utfärdas på papper av finare kvalitet med Högskolans logotype. På kursbeviset anges namn, personnummer, kursens benämning, poäng, betyg och betygsdatum. Kursbevisen är ”tvåspråkiga”, d.v.s. alla uppgifter är på både svenska och engelska. Handläggningstiden är cirka en månad, under förutsättning att alla uppgifter finns inrapporterade till det studieadministrativa systemet (LADOK).

Beställ Kursbevis (pdf) - Fyll i blanketten Kursbevis och skicka den till adressen: Högskolan i Skövde, Examen, Box 408, 541 28 Skövde
Alternativt kan du fylla i blanketten via dator, spara ner den och bifoga i mail till examen@his.se

Verifiering av intyg

Nuvarande studenter med aktivt användarkonto kan själva beställa elektroniska intyg via Högskolans studentportal. Ett elektroniskt intyg är inte underskrivet utan dess äkthet kan verifieras med hjälp av det kontrollnummer som finns längst ner på intyget.

Verifiera intyg

Verifiera intyg.

OBS att studenter som har avslutat sina studier på Högskolan inte kan skapa dessa intyg. Beställ Resultatintyg/poängutdrag via formulär.

 

Studentservice

Vi finns i hus E
Hitta på campus.

Öppettider

Måndag - fredag 10:00-12:30

Telefontid

Måndag, tisdag och torsdag 10:00-11:30

Intyg

Vill du beställa intyg? - Gör det på hemsidan www.his.se/intyg 

Kontaktinformation

Telefon: 0500-448100
Fax: 0500-44 80 99
E-post: studentservice@his.se

Vi försöker svara på ditt mail så snabbt vi kan men det kan ta upp till två arbetsdagar. Ange gärna ditt namn och personnummer vid första kontakten för snabbare behandling.

Postadress

Studentservice
Högskolan i Skövde
Box 408
541 28 Skövde