Kurslitteratur

Högskolebiblioteket har i allmänhet två referensexemplar av varje kursbok. De står i kurslitteraturhyllan som finns i anslutning till bibliotekets informationsdisk. Kursböcker kan inte lånas hem. En del kursböcker är e-böcker.

Du kan söka efter kursböcker i bibliotekets katalog. Sök på ord från titeln, författarens namn samt ordet kurs. Längst upp i informationen om kursboken står att den är placerad i kurslitteraturhyllan, kursböcker är uppställda i bokstavsordning på titel. Kurslitteratur läses på plats i biblioteket och går inte att låna hem.

Vissa kursböcker är placerade i informationsdisken enligt en hänvisning i bibliotekskatalogen och även i kurslitteraturhyllan. Du lånar dessa kursböcker med hjälp av ditt lånekort och kan läsa dem på plats i biblioteket, böckerna går inte att låna hem.

När det är möjligt köper biblioteket in kurslitteratur som e-böcker. Vissa e-böcker kan flera läsa samtidigt, andra kan bara en eller två åt gången läsa.

När det kommer nya upplagor av kursböcker, blir de gamla till utlån. I förordet till boken står ofta hur omfattande ändringar som gjorts. Biblioteket köper inte klassuppsättningar av böcker.

Biblioteketets_kurslitteratur

Upphovsrätt och kopiering

Vilka är reglerna för kopiering? Läs vad som är viktigt att veta när det gäller upphovsrätt och kopiering.

Bibliotekets öppettider

Måndag - torsdag kl. 08.00-20.00
Fredag kl. 08.00-17.00
Lördag kl. 10.00-16.00

Detaljerad information, avvikande öppettider

Kontakta biblioteket

E-post: biblioteket@his.se
Telefon: 0500-448060 
Besöksadress: Högskolevägen 4

Fler kontaktuppgifter