Lånekort och låneregler

Biblioteket vänder sig till studenter och personal vid Högskolan i Skövde, men även allmänheten har tillgång till det fysiska biblioteket och kan låna böcker. Du kan skaffa lånekort i informationsdisken.

Lånekort 

För att kunna låna böcker, beställa fjärrlån och artikelkopior behöver du vara registrerad som låntagare. Åldersgränsen är 16 år.

Du kan förbereda registreringen genom att fylla i formuläret  "Ny låntagare". Lånekortet kan du sedan hämta ut i informationsdisken mot uppvisande av fotolegitimation. Tala om att du har fyllt i formuläret.

Är du distansstudent och vill ha lånekortet hemskickat, använd istället den lånekortsansökan som finns på sidan för service för distansstudenter.

Böcker som är kurslitteratur lånas inte ut. Detta gäller såväl för studenter som anställda.

Låneregler

När du skaffar lånekort hos Högskolebiblioteket i Skövde förbinder du dig att följa bibliotekets låneregler. Du är också skyldig att hålla dig uppdaterad om förändrade lånevillkor.

Lånetid

Normalt är lånetiden 28 dagar. Vissa undantag finns:

Böcker i reservationskö: 14 dagar
Skönlitteratur som är kurslitteratur: 7 dagar
Kurslitteratur: ej till utlån
Tidskrifter: ej till utlån
Uppslagsböcker och andra referensverk: ej till utlån 

Förlänga lån

Om inte boken är reserverad av annan låntagare går lånetiden att förlänga. Förläng lån genom att logga in på ditt bibliotekskonto, ett annat sätt om man är i biblioteket är att logga in på utlåningsatuomaten och förlänga lånen där. Du kan också kontakta bibliotekets informationsdisk. Skaffa en pinkod/säkerhetskod i bibliotekets informationsdisk eller via "Mig & Mitt".

Avgifter

För skadade eller förkomna böcker gäller ersättningsskyldighet. Verket skall ersättas med återanskaffningskostnad plus en administrativ kostnad på 200 kronor.

Bibliotekets låneregler


Se dina lån, låna om och reservera


Ett kort räcker

Lånekort vid något av biblioteken i Bibliotek Mellansjö kan registreras och användas som lånekort vid Högskolebiblioteket i Skövde. Ta med kortet och giltig fotolegitimation för registrering. Du kan även registrera ditt lånekort från högskolebiblioteket på något av dessa bibliotek. 

Material som inte finns i bibliotekets samlingar

Material som inte finns i bibliotekets samlingar kan oftast beställas. Mer information om att beställa material.  

Inköpsförslag

Biblioteket tar gärna emot inköpsförslag på böcker. Lämna ett inköpsförslag via formuläret. 

Bibliotekets öppettider

Måndag - torsdag kl. 08.00-20.00
Fredag kl. 08.00-17.00
Lördag kl. 10.00-16.00

Detaljerad information, avvikande öppettider

Kontakta biblioteket

E-post: biblioteket@his.se
Telefon: 0500-448060 
Besöksadress: Högskolevägen 4

Fler kontaktuppgifter