Inloggning till e-resurser

Databaser och tidskrifter styrs av IP-nummer och när du befinner dig utanför Högskolans nätverk behöver du därför logga in för att komma åt bibliotekets resurser.

Logga in för åtkomst utanför nätverket

Utanför högskolans nätverk länkas du via bibliotekets distansinloggning för att komma åt e-resurser som databaser och tidskrifter. Använd dina vanliga inloggningsuppgifter, samma som exempelvis till webbmejlen och Canvas.

E-böcker

Vissa e-böcker kräver inloggning även inom högskolans nätverk, använd dina vanliga inloggningsuppgifter, samma som exempelvis till webbmejlen.

För att komma åt e-böcker från bibliotekskatalogen utanför nätverket använder du dig av länken [Logga in hemifrån=Remote login (Fulltext)]. Undvik länkar av typen "campus access" när du befinner dig utanför högskolans nätverk.

Problem med inloggning

Ibland händer det att användare som försöker logga in till bibliotekets resurser möts av en varning för att den aktuella webbplatsen använder ett certifikat som är ogiltigt eller att anslutningen inte är pålitlig. Högskolans anslutning är dock säker och det går bra att lägga till ett säkerhetsundantag för bibliotekets resurser. Varningar och tillvägagångssätt skiljer sig åt mellan olika webbläsare.

Ibland kan inloggnings- och åtkomstproblem lösas genom att testa en annan webbläsare.  

För att inloggning utanför nätverket ska fungera krävs att din webbläsare accepterar cookies. Mer om cookies på Högskolans webbplats.

Inloggningsproblem på campus

Vid problem med åtkomst till prenumerationsbaserade e-resurser på campus, prova att logga in via distansinloggning. Klicka på den här länken som stänger omdirigering direkt till databaser, fliken eller fönstret som öppnas kan stängas utan åtgärd.

Klicka sedan igen på den länk som inte gav önskat resultat, du kommer då att få logga in på samma sätt som om du satt utanför Högskolans nätverk.

Observera att inställningen styrs av den webbläsare (t.ex. Firefox, Chrome, Safari eller Internet Explorer) som används, stänger du webbläsarens alla fönster upphör funktionen. Vill du använda inställningen i en annan webbläsare eller aktivera inställningen på nytt måste du klicka på länken igen. 

Bild på en sökdator

Bibliotekets öppettider

Måndag - torsdag kl. 08.00-20.00
Fredag kl. 08.00-17.00
Lördag kl. 10.00-16.00

Detaljerad information, avvikande öppettider

Kontakta biblioteket

E-post: biblioteket@his.se
Telefon: 0500-448060 
Besöksadress: Högskolevägen 4

Fler kontaktuppgifter