Nyhetsbrev mars 2019

20190304

Bilden får inte spridas utan medgivande från lotten.svensson@his.se

Med två månader kvar av BaltSe@nioR ser vi fram emot en vår där bland annat vår fotoutställning turnerar runt på bibliotek och i kulturhus i Skaraborg. Utställningen är uppbyggd som en storytelling kring skogens mäktiga ekar och mytiska varelser och kretsar kring generationers behov av mötesplatser. Fotografen Thomas Harrysson har fångat samspelet mellan skog och människa och mellan gammal och ung runt en flera hundra år gammal ek utanför Lerdala, både i höstskrud och vårsol.

Arbetet i BaltSe@nioR har uppmärksammas i flera medier under hösten och vintern, bland annat SLA, Skövde Nyheter, P4 Skaraborg och Vetenskapsradion: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7130518

Vi har under vintern arbetat med ett marknadsföringskoncept, där en gemensam möbelmärkning och logotyp ingår. Det är tänkt att bli en frivillig märkning för möbelbranschen, som visar att man har tillverkat möbeln utifrån seniorers specifika villkor och behov och att man följer den miniminivå för säkerhet och standard som har satts upp.

Under vintern har vi också deltagit på Öppet hus och olika studiebesök i högskolans nystartade hälsoteknikcentrum, där besökare har informerats om hälsoteknikcentrum och om BaltSe@nioR och fått möjlighet att prova redskapet Let´s have a walk i samband med rundvandringar i den senioranpassade testlägenheten.

Vid ett forskningsseminarium på IHF i slutet av februari presenterades projektet för kollegor och inbjudna seniorer, som då också fick se fotoutställningen, titta närmare på prototyperna från sommarens Innovation Camp i Köpenhamn och prova Let´s have a walk.

Nu pågår arbetet för fullt med rapportering och paketering av alla leveranser. I april avslutas det med en stor gemensam slutkonferens. Sedan tar BaltSe@nioR 2 över, med ett större fokus på möbler och interiör i offentliga miljöer. Ny svensk projektledare blir då Catharina Gillsjö, lektor inom omvårdnad på Institutionen för hälsa och lärande.

 

Kontakt BaltSe@nioR

Projektledare

Lotten Svensson
Lektor i företagsekonomi
Institutionen för handel och företagande
lotten.svensson@his.se
Telefon: 0500-448713

Projektassistent

Marie Schnell
Forskningsassistent
Institutionen för handel och företagande
marie.schnell@his.se
Telefon: 0500-448724

Adjunkt

Jan Sedenka
Adjunkt i företagsekonomi
Institutionen för handel och företagande
jan.sedenka@his.se
Telefon: 0500-448856