Are you game?

Är du mellan 15 – 24 år? Bor du i Götene, Hjo, Skövde eller Töreboda kommun? Tycker du att det är jobbigt med skolan eller svårt att hitta ett jobb? Vill du ha en förändring? Då är du den vi söker.

Vi söker dig som gillar spel- och spelkultur!

Vi på Studio Ludum vill utgå från ditt intresse för spel och spelkultur för att se hur det kan användas i andra sammanhang utanför spelvärlden. Vi vill hjälpa dig att lyfta fram saker som du är bra på och som du tycker om för att nå dina mål, vare sig det är att gå färdigt skolan eller hitta ett jobb som passar dig.

Är du den vi söker?

Har du någon gång försvunnit helt in i ett spels berättelse, blivit fascinerad av dess musik eller dess grafiska stil? Har du tänkt på vilka mekaniker som bygger dina favoritspel, vilka beslut som ligger bakom spelreglerna? Kollar du på E-sport eller speedrunning och funderar över taktikerna som används och hur du kan förbättra dem? Är du någon som bara måste vinna den där sista matchen innan du stänger ner spelet? Eller är du kanske intresserad av cosplay, digitalt måleri, brädspel, kortspel, rollspel eller helt enkelt någon annan del av spelkulturen! Då är Studio Ludum något för dig.

Varför finns Studio Ludum?

Studio Ludum är ett projekt som vill testa nya sätt att stötta unga personer med ett spel- och spelkulturintresse. Vi vill motivera dig att gå färdigt i skolan eller hjälpa dig att fundera ut vilket jobb som skulle kunna passa dig. Vi utgår från ditt intresse och tar tillsammans med dig fram en plan utifrån din situation och dina förutsättningar.
Projekt Studio Ludum öppnade för deltagare under februari 2019 och projektet kommer att hålla på till och med våren 2021.

Vi finns in din kommun

Vi har lokaler i  Götene, Hjo, Skövde och Töreboda kommun. Här möter du oss som jobbar i projektet och andra deltagare som delar ditt intresse.

Hos oss kan du fördjupa dig i, eller bredda, ditt intresse och kanske prova på något du länge varit intresserad av. Vi vill också hjälpa dig att själv se vilka skills du fått från ditt spel- och spelkulturintresse och hur de kan vara användbara i andra sammanhang.

Vi har planerat för olika typer av aktiviteter inom områden som: programmering, digitalt måleri, karaktärsskapande, ljudläggning, brädspel, kortspel, rollspel och mycket annat inom spelkulturen. Men, du och övriga deltagare har också möjlighet att påverka vilka aktiviteter som ska genomföras.

Vi finns också i en digital app

Ludum-appen är projektets digitala värld som vi själva utvecklar. Vi började att utveckla appen i slutet av 2018 och kommer att hålla på under hela projekttiden. Alla projektets deltagare kommer att ha möjlighet att komma med idéer och synpunkter till utvecklingsteamet, samt få en inblick i hur man utvecklar och designar digitala applikationer.

Den digitala världen som vi kallar Ludea kommer att vara en digital plattform där du kan: skapa en egen karaktär, gå med i en av tre klaner, chatta med projektpersonal, se vilka aktiviteter som kommer att genomföras i din kommun, ladda upp material som du har skapat i projektet, med mera.

Vilka kommer du att möta?

Vår projektgrupp består av tjejer och killar där flera har en bakgrund inom spelutveckling och vi älskar att prata om spel och spelkultur i alla dess former! Vi har två olika roller i projektet: Game Masters och Game Leaders.

Game Master är den första person du möter när du tar kontakt med Studio Ludum och hen kommer att stötta dig i att ta fram en individuell plan och diskutera vad du vill få med dig från din tid i projektet. Du kommer sedan att ha en regelbunden kontakt med din Game Master för att få hjälp att identifiera vilka kunskaper och erfarenheter som du har fått från ditt spelintresse, och hur de kan nyttjas i andra sammanhang.
Game Leaders är den andra projektrollen som du kommer att träffa. Ni ses ute i kommunerna och i Ludum-appen, där Game Leaders kommer att skapa och genomföra aktiviteter tillsammans med dig.

Quest Accepted?

  • För att vara med i projektet behöver du vara en spel- och spelkulturintresserad person mellan 15-24 år. Du varken jobbar eller studerar eller så är du i en gråzon mellan skola och jobb.
  • Du ska tillhöra någon av följande kommuner: Götene, Hjo, Skövde och Töreboda.

OBS – om det är många som vill vara med i projektet samtidigt så kan vi inte lova att alla som är intresserade kan börja på en gång. Men, om du uppfyller punkterna ovan så skriver vi gärna upp dig på vår väntelista. Vi kommer att kunna erbjuda platser löpande under projektets gång.

Det finns två sätt att komma i kontakt med projektet:

  1. Genom din handläggare hos kommunen eller Försäkringskassan.

  2. Genom att e-posta en av projektets två Game Masters.

Om du bor i Hjo eller Skövde ska du kontakta Victoria:
Victoria TeodorssonGame Master
E-post: Victoria.Teodorsson@his.se

Om du bor i Götene eller Töreboda ska du kontakta Jimmy:
Jimmy AnderssonGame Master
E-post: Jimmy.Andersson@his.se 

Viktigt - om du identifierar dig som kvinna eller icke-binär och föredrar att ta kontakt med en kvinnlig Game Master så kan du kontakta Victoria, oavsett vilken kommun du tillhör.


Studio Ludum är ett projekt som finansieras av Europeiska socialfonden. Projektet är ett komplement till kommunal verksamhet. Projektet har inte resurser att behandla och vårda svårt sjuka personer eller personer med en missbruksproblematik. Det är frivilligt att vara med i projektet, så ingen enskild deltagare kan, mot hens vilja bli remitterad till projektet.

 

 

Projekt Studio Ludum medfinansieras av Europeiska unionen/Europeiska socialfonden. I projektet samverkar Högskolan i Skövde med Skaraborgs kommunalförbund och kommunerna i Götene, Hjo, Skövde och Töreboda. 

 

Bilder på karaktärer från Ludum-appen

Konceptgrafik från den första versionen av Ludumappen av Laila Bulduk och Victoria Teodorsson.