Nyheter INFINIT

Lyckat studentprojekt med Skara sommarland

2019-03-21

Under andra året ska studenterna på programmet Informationsteknologi – Business Intelligence vid Högskolan i Skövde göra ett projekt tillsammans med ett företag. Olof Almqvist och Henrik Mellgren tog fram ett beslutsstödsystem åt Skara sommarland. Programmet beräknar antalet förväntade besökare under en viss dag och resultatet föll så väl ut att Skara sommarland nu kommer att använda det i sin verksamhet.


Högskolan i Skövde arrangerar NSA Hack Event – landskamp i hacking!

2019-03-19

För fjärde året i rad arrangerar Högskolan i Skövde NSA Hack Event. Tävlingen går ut på att studenter under 17 timmar får tävla i att knäcka koder och lösa andra kluriga problem. Till årets NSA Hack Event har ett rekordstort antal deltagare anmält sig – 101 deltagare fördelade mellan 32 lag kommer att kämpa om vinsten. Som en extra dimension fungerar tävlingen också som en landskamp i hackning då universitetet Howest i Belgien kör samma tävling, samtidigt.


Högskolan i Skövde besöker världens största dataspelskonferens GDC

2019-03-14

Snart inleds Game Developers Conference i San Francisco. GDC är världens största konferens för yrkesverksamma inom dataspelsindustrin och Högskolan i Skövde kommer, som en del av Sweden Game Arena, vara på plats med monter.