Ex-jobb utomlands? Sök MFS-stipendium senast 15 november!

Tid: 2019-10-03 07:00 - 2019-11-15 23:59
Plats:

Internationella erfarenheter, kontakter utomlands och en förmåga att tänka nytt är något som efterfrågas av dagens arbetsgivare. Nu har du som student vid Högskolan i Skövde möjlighet att göra något utöver det vanliga med ditt examensarbete. Ansök om ett MFS-stipendium och var med och förändra världen!

Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat stipendium på 27 000 kr för dig som vill studera utvecklingsfrågor i ett utvecklingsland. Stipendiet är till för att stödfinansiera resa och uppehälle under tiden du hämtar in material till din uppsats. Stipendiet kan sökas av studenter som ska skriva uppsats på grund- eller avancerad nivå och därmed har minst 150 hp vid utresan. Du ska under minst åtta veckor studera frågor eller företeelser som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till.

Högskolan i Skövde har ett flertal MFS-stipendier att dela ut, så möjligheterna är stora för den som vill vidga sina vyer och vara med om ett oförglömligt äventyr i en helt annan kultur.

Ta genast kontakt med din akademiska handledare vid Högskolan i Skövde och undersök vilka möjligheter som finns inom ramen för just din utbildning. Högskolans MFS-handläggare på International Office hjälper dig gärna med kontakter i fält och de praktiska förberedelser du behöver göra. Ansökan är öppen för studenter som gör sitt examensarbete under våren 2020. 

Sista ansökningsdag är den 15 november. 

Du hittar ansökningsblanketter och his.se/mfs 

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

 

 

Läs mer

Martin och Marcus gjorde, med hjälp av MFS-stipendiet, sitt examensarbete i Sydafrika.

Studenter skapar jobbmöjligheter i Sydafrika

Kontakt