Sweden Game Conference 2019

Evenemang,Konferenser

Tid: 2019-10-16 13:00 - 2019-10-18 17:00
Plats: Arena Skövde

16-18 oktober arrangeras den tionde upplagan av Sweden Game Conference i Arena Skövde. Konferensen är i dag en av Sveriges största konferenser för yrkesverksamma och studenter inom dataspelsområdet. Årets tema är ”Sustainability and Games”.

SGC

I dag hör vi ofta om vikten av hållbar utveckling, särskilt när det gäller teknik. Men vad betyder det när vi pratar om spel? Hur balanserar vi behov och krav från våra nuvarande spelmarknader och spelkulturer, för att skapa en robust och dynamisk framtid för alla viktiga aktörer inom bransch, utbildning, politik och samhälle?

På Sweden Game Conference 2019 kommer vi att utforska ämnet "Sustainability and Games" och diskutera flera viktiga frågor:

  • Vilka möjligheter får spelutvecklare att vara framtidsinriktade och förutse behov och krav på tillväxttekniker och marknader, både globalt och lokalt?
  • Hur kan vi utforma och utveckla spel för att inkludera relevanta teman för hållbarhet: miljöhot, klimatförändringar, ojämlikhet, fred och rättvisa, globalisering, radikala politiska rörelser, social aktivism, fattigdom, hunger och invandring?
  • När vi tänker på framtiden, hur kan vi vara mer inkluderande i vårt spelinnehåll, men också i våra branscher och utbildningar? Vad måste ändras nu för att säkra spelens framtid? Vem (och vad) är i spelandets utkant, och hur kan vi flytta in dem till centrum? Vem ska vi utbilda och hur?

På Arena Skövde

Konferensen hålls än en gång på Arena Skövde. Utöver fantastiska samtal och paneler med våra talare kommer konferensen också att erbjuda Business Matchmaking, en expo, en prisutdelning med middag och en officiell fest!

Sweden Game Conference arrangeras av Sweden Game Arena, som är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde, Skövde kommun, Science Park Skövde och Västra Götalandsregionen.

Mer information om eventet och biljetter finns på
https://www.swedengameconference.se/

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical