Alexander uppskattade det kulturella utbytet i Sydkorea

2016-05-04

Utbytet med andra människor, att få träffa människor från ett flertal länder. Det var det bästa med utlandsstudierna sammanfattar Alexander Gärdelöf sin termin vid Catholic University i Sydkorea, Alexander läste Industriell ekonomi och logistik vid Högskolan i Skövde och ville komplettera sin svenska utbildning med ett halvår utomlands.

Jag har lärt mig väldigt mycket om länder som Frankrike, Belgien, Kanada, USA. Det var det absolut bästa under hela perioden. Dessutom har jag vuxit som människa. Det är svårt att förklara varför, men att sätta sig i en situation i ett land som du inte vet egentligen något om gör att man måste försöka anpassa sig, och när man gör det växer man.

 

Alexander uppskattade också det kulturella utbytet, inte bara med det land han var i, utan fick även en stor förståelse för andra länder.

Jag fick lära mig att aldrig säga att något var konstigt, utan snarare annorlunda.

 

Att det blev Sydkorea var ingen tillfällighet. Alexander ville till Sydostasien och eftersom det är där landet ligger så föll valet på Sydkorea. Det var helt enkelt det geografiska läget som avgjorde – och en nyfikenhet på kulturen.


Alexander hade lite problem med sitt visum innan han åkte, men det löste sig dagarna innan avresa. Väl på plats på skolan fick han ett bra mottagande.

Det fanns ett AMI-program, som innebar att en koreansk student hjälpte mig med allt som handlade om skolan. Det funkade väldigt bra, och det var inte bara hjälp under studietiden utan vi fick även hjälp att få se allt vi ville se under tiden i Korea.


Alexander har redan upptäckt fördelarna med att förlägga en del av sina studier utomlands. Han har fått ett jobb tack vare tiden i Sydkorea.

 

Ett logistikjobb som riktar sig mot östra Asien. Arbetsgivaren tyckte att min erfarenhet därifrån var riktigt värdefull. Kan även intyga att alla på de andra jobbintervjuer jag varit på alltid tycker det är häftigt och frågar mycket om terminen utomlands.

 

Alexander tycker inte att han missade något på grund av sin utlandstermin. Tvärt om blev resan ett minne för livet och en god investering som han aldrig kommer att glömma. Så det är inte så konstigt att utlandsstudier är något som han rekommenderar andra studenter.

 

Åk, det spelar ingen roll vart. Du kommer ha kul så länge det finns andra studenter där. Var öppen, saker kommer vara annorlunda men det betyder inte att det alltid är negativt. Jag kan dessutom intyga att det ökar dina chanser att få jobb. Du kommer också få kompisar över hela världen, som det alltid kommer gå att resa till. Skulle på rak arm kunna resa till Kanada, USA, Frankrike, Sydkorea till de människorna jag kom närmast.

Alexander GärdelöfSydkorea

Sök utlandsstudier

Mer om utlandsstudier

Kontakt