Byt en bok för allt i världen

2013-03-20

Lördagen den 23 mars klockan 20.30 till 21.30 pågår Earth Hour över hela världen – och på Högskolan i Skövde. I år är temat "I will if you will" – en utmaning som sträcker sig bortom timmen.

Högskolan i Skövde har antagit utmaningen och vill på det sättet bidra till en mer hållbar värld.

Högskolan ska förutom att arbeta med högre utbildning, forskning och samarbeten med omvärlden också bidra till att främja hållbar utveckling.

- Som Högskola har vi ett särskilt uppdrag att främja hållbar utveckling och jobba för att kommande generationer får en bra miljö, en hållbar ekonomi, social välfärd och ett rättvist samhälle. Hållbarhetsarbetet angår alla och bygger på delaktighet och engagemang från studenter och anställda, säger rektor Sigbritt Karlsson.

Hållbara aktiviteter

På Balthazar Science Center i Skövde kan man uppleva en del av Högskolans miljöforskning den 23 mars. På plats kommer Högskolans smarta sopbil att finnas, liksom forskaren Anna Syberfeldt.

Torsdagen den 21 mars arrangerar Högskolan och Studentkåren en bokbytardag för studenter och anställda. Överblivna böcker och tidskrifter från bytardagen skänks till välgörenhet.

Ett fyrtiotal av Högskolans anställda deltar just nu i en stegtävling, som bidrar till att minska barnadödligheten i världen. För varje deltagare i tävlingen skänks en del av tävlingsavgiften till ett Rädda Barnen-projekt för att minska barnadödligheten.  

 Högskolans arbete för hållbar utveckling