Dataspelsguru inom Game Writing föreläser på Högskolan i Skövde

2014-12-02

Spelindustriveteranen och författaren till boken Slay the Dragon! Writing Great Video Games Robert Bryant föreläser vid Högskolan i Skövde den 4 december för studenter inom dataspelsutveckling.

– Det ska bli väldigt roligt att besöka Högskolan i Skövde och Sweden Game Arena, en plats som investerar så mycket i dataspelsutveckling och interaktiv storytelling för framtiden. Jag ser fram emot att träffa studenter som har tagit beslutet att skapa en karriär av sin passion för spel och skrivande, säger Robert Bryant.

Robert Bryant är föreläsare på UCLA och har sin bas i Los Angeles. Under sitt besök på Högskolan i Skövde håller han flera föreläsningar på temat Game Writing för studenter inom dataspelsutveckling. Med mer än 15 år i branschen och erfarenheter som spelproducent, utvecklare och utbildare ser man hans besök på lärosätet som en bekräftelse på utbildningarnas höjd och kvalitet.

– Vi har ett samarbete med Robert Bryant och har bjudit honom hit för att dela med sig av sina kunskaper till våra studenter. Det är ett led i att profilera vår Game Writing-utbildning som är unik i världen. På Högskolan i Skövde för vi samman Game Writing-studenterna med de andra grenarna av våra dataspelsutbildningar redan under år 1 med uppdraget att designa och bygga ett dataspel från grunden. Vi är ett av få lärosäten i världen som erbjuder kandidatexamen inom alla delar av dataspelsutveckling och har över 500 studenter på fem olika inriktningar, säger Ulf Wilhelmsson, lektor vid Högskolan i Skövde.

Sweden Game Arena

På Högskolan i Skövde finns över 500 dataspelsstudenter på olika utbildningsnivåer, närmare 50 lärare och forskare och på Gothia Science Park finns ett knappt 20-tal dataspelsföretag som sysselsätter cirka 140 utvecklare samt ett tiotal affärsutvecklare. Sverige har en framträdande ställning i världen som dataspelsnation och Skövde har en unik och geografiskt koncentrerad tillväxtmiljö för dataspelsutveckling. Totalt är långt över 700 personer verksamma inom dataspelsbranschen i området kring Högskolan i Skövde och Gothia Science Park med den gemensamma plattformen Sweden Game Arena.

Game Writing

Kontakt