Dataspelsstudenter utvecklar spel om Skövdes historia

2013-06-27

Dataspelsstudenter från Högskolan i Skövde har för Skövde kommun tagit fram dataspelet "Elins Mysterium" som lanseras den 29 juni. Spelet riktar sig till barn 8-13 år. Det ska på ett lustfyllt & lärorikt sätt få unga att uppleva Skövdes historia.

Genom ”Elins Mysterium” blir Skövde centrum en spelplats för äventyret. Spelet kommer att fungera som ett verktyg för att hitta platser, förstå historia och avslöja mysteriet som Skövdes skyddshelgon Elin råkat ut för. Genom en gripande berättelse ska spelarna placera viktiga händelser och platser i historien om Skövde.

Elins Mysterium är ett i raden av spel som dataspelsstudenter från Högskolan i Skövde utvecklar tillsammans med kulturarvs- och besöksnäringen. 2011 lanserades Karlsborgs Fästningsäventyr och under 2014 lanseras ett spel i samband med utställningen ”Det ligger i tiden” för Regionsmuseet i Kristianstad.

I oktober arrangerar Högskolan i Skövde en nationell konferens på temat "Kulturarv och spelteknologi" för att belysa hur dataspel kan ge upplevelsen av kulturarv nya möjligheter.

Elins Mysterium kommer att finns tillgängligt via biblioteket i Skövde och via AppStore.