Det digitala samhällets utmaningar diskuterades i Almedalen

2017-07-04

Temat för dagen var digitaliseringen i samhället och intresset var stort. Seminariet på den Västsvenska arenan samlade experter från västsvenska högskolor och universitet i en panel för att tillsammans med publiken söka svar på frågor inom digitalisering. Publiken fick vara delaktig och svarade på frågor via mentometerfunktion som redovisades och diskuterades under seminariet.

Digitalisering är en kraft som påverkar alla samhällssektorer. Den utmanar befintliga strukturer och öppnar för nya möjligheter för hur vi lever, konsumerar, roar oss, reser, utvecklar och upprätthåller sociala relationer, hur varor och tjänster produceras, hur vi utvecklar och kommunicerar kunskap och hur vi gör affärer. Under seminariet svarade experter från Chalmers, Göteborgs universitet, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Karlstad Universitet och Högskolan i Halmstad på frågor om digitalisering och samhällets utmaningar.

- Det var spännande att se hur flera av dessa forskningsområden överlappar och om vi samverkar samt hittar nya möjligheter att jobba tillsammans så tror jag vi kan uppnå stordåd, säger Anne Persson, dekan och professor vid Högskolan i Skövde samt konferencier vid seminariet. 

 

Se mer

 
Se filmen som berättar om Högskolans närvaro i Almedalen och seminariet om digitaliseringen av samhället.