Earth Hour-veckan på Högskolan: klimatteater, bokmarknad och hållbar mat

2015-03-19

Lördagen den 28 mars 2015 är det dags för världens största miljömanifestation; Earth Hour. På Högskolan i Skövde uppmärksammar man Earth Hour-veckan med klimatteater, bokmarknad och hållbar mat på Campus.

Temat för 2015 är ”Earth Hour älskar städer” med fokus på de fyra klimatvärstingarna: bilen, biffen, bostaden och börsen. Högskolan i Skövde uppmärksammar dessa fyra temaområden i samarbete med Skövde kommun, Skövdebostäder och Ung i Skövde.

– Högskolan i Skövde arbetar aktivt med det omgivande samhället för att främja en hållbar utveckling och att uppmärksamma Earth Hour är en del i det arbetet. Högskolans värdeordomtänksamhetöppenhet och nytänkande är på olika sätt intimt förknippade med hållbarhetsaspekterna, säger campusansvarig Magnus Littmarck.

Campusområdet kommer delvis att vara släckt under Earth Hour på lördagen och Skövdebostäder kommer att släcka ned fasadbelysning i några av sina områden.

– Skövdebostäder arbetar kontinuerlig med miljö och är med i Skåneinitiativet som handlar om att minska energiförbrukningen med 20 %. Det finns flera klimatsmarta tips på hur man enkelt kan spara energi i sin bostad och i samband med Earth Hour gör vi en informationsinsats mot våra studenthyresgäster om det, säger Tomas Haakon, chef för Teknisk service på Skövdebostäder.

Programmet för Earth Hour-veckan på Högskolan i Skövde:

Måndag 23 mars – fredag 27 mars 
Under hela veckan serveras ekologisk och hållbar mat på campusrestaurangerna Götasalen och Orangeriet.

Tisdag 24 mars kl. 12.00 – 13.00 
På tisdagen arrangeras en teaterföreställningen FROSSA med fokus på klimathotet med deltagare från den fiktiva samverkansgruppen Facit. Högskolan i Skövde arrangerar teaterföreställning om klimathotet tillsammans med Skövde kommun och Ung i Skövde.
(Plats: Insikten, Hus: Portalen, GSP/Högskolan i Skövde)

Onsdag 25 mars 08.00 – 14.00
Studenter från kursen Klimatambassadör för klimatsmart samhälle vid Högskolan i Skövde bjuder in till en bokmarknad. 10 procent av försäljningen går till WWF.
(Plats: Högskolebiblioteket)

 

Mer om Earth Hour och hållbar utveckling vid Högskolan i Skövde

Kontakt