Elever från Västerhöjd provar på studentlivet

2014-10-07

Elever från gymnasieskolan Västerhöjd i Skövde testar på livet som student på Högskolan i Skövde under veckan. Under dagarna erbjuds de att gå på ordinarie föreläsningar, introduceras i biblioteket, träffa utbytesstudenter och Studentkåren i Skövde.

22 elever från sista året på Västerhöjd i Skövde intar Högskolan i Skövdes lokaler under måndagen, tisdagen och onsdagen för att få mersmak av vad studentlivet har att erbjuda. Eleverna kommer från det naturvetenskapliga programmet och det humanistiska programmet, båda högskoleförberedande program.

Under dagarna får eleverna se olika delar av Högskolan i Skövde, då de presenteras för verksamheten och även väljer själva föreläsningar de vill ta del av. Eleverna presenteras under tisdagsmorgonen för utlandsstudier, vad det innebär och hur de får hjälp av Högskolan i Skövde med att komma ut och studera utomlands. Pablo Dehoyos som är utbytesstudent på Högskolan i Skövde gästar under morgonen för att prata om sitt hemland Mexiko och även Högskolans hjälp under studierna. Senare under tisdagen fortsätter elevernas besök på Högskolan i Skövde med föreläsningar inom olika områden, där ett antal till exempel ska besöka programmen inom dataspelsutveckling.

– Tanken är att eleverna ska få en inblick i vad det innebär att vara student på en högskola, säger Maria Kvarnmarker, projektledare under de tre dagarna eleverna besöker Högskolan i Skövde.


Pablo Dehoyos tillsammans med elever från Västerhöjd

Kontakt