Ett kontaktnät av möjligheter

2017-10-26

Nätverkande, kontakter och två mentorer. För Kristoffer Gustafsson var det så receptet såg ut för att ta sig framåt på arbetsmarknaden. Och allt detta fanns att hämta i Skövde.

En liten klass på en liten Högskola. Så beskriver Kristoffer sin första upplevelse av Högskolan i Skövde. Det kan låta tråkigt men för Kristoffer var det precis tvärtom. Det innebar möjligheter till nätverkande, ett sätt att lära känna studenter över programgränserna och att kunna vara med och påverka.

– Det fanns oändligt med möjligheter att bygga upp ett kontaktnät under studietiden. Genom mentorprogrammet, framtidsmässor och exjobbmässor kunde jag skapa värdefulla kontakter och samtidigt lära mig konsten att nätverka, berättar Kristoffer.

Kristoffer GustafssonKristoffer Gustafsson, tidigare student vid Högskolan i Skövde, är nu Sales Development Manager på Hiab.

Kristoffer är tidigare student på programmet för Industriellt ledarskap och tog examen 2010. Nu arbetar han som Sales Development Manager på företaget Hiab, vilket innebär att han är ansvarig för ett system som hanterar kundrelationer där han reser runt i hela världen och utbildar personer som ska arbeta med systemet.

Men det började såklart inte där. Efter examen började Kristoffer arbeta som innesäljare på Parker Hannifin i Borås via ett rekryteringsbolag. Bara ett halvår senare fick han erbjudande om en fast tjänst på Parker. Nu som account manager. Två år senare går han vidare för att arbeta som konsult inom försäljning. Med det dröjer inte mer än ett år innan Parker ringer och vill ha tillbaka honom, nu för att ansvara för en deras största kunder i Sverige. På samma sätt fick han sitt nuvarande arbete på Hiab, som var en kund till hans dåvarande arbetsgivare.

Det var alltså kontakter som tog Kristoffer dit han är idag. Och till viss del lade han grunden för det i Skövde. Under sin studietid var han engagerad i flera studentföreningar, deltog i mentorprogrammet i två omgångar och tog alla chanser till att nätverka på arbetsmarknadsmässor.

– Jag lärde mig verkligen konsten att nätverka och det har jag haft nytta av i allt jag gjort både under studietiden och senare i arbetslivet!