Excellent lärmiljö viktigt när Högskolan i Skövde antar nya studenter

2015-07-13

Högskolan i Skövde fortsätter att öka när det gäller antal personer som söker sig till våra grundutbildningsprogram. Av dessa har nu 1 968 personer fått besked om att de antagits till sin valda utbildning och är välkomna att tacka ja till studier senast 31 juli. Ytterligare 2 641 har fått positivt besked om att de är antagna till en kurs under hösten. Extra roligt att uppmärksamma är att vår satsning på kvinnor inom dataspel gett frukt då vi antagit 45 procent fler kvinnor till dessa utbildningsprogram i år jämfört med 2014.

Det ökade söktrycket är ett tecken på högt förtroende för våra utbildningar. När studenterna antagits tar arbetet vid med att få alla att känna sig välkomna och trygga i sitt studieval. Bland annat lägger vi stor vikt vid den information som nu skickas ut till våra blivande studenter. De får information om vilka steg de måste gå igenom för att vara säkra på att få sin plats, vad som händer när de kommer hit första veckan samt hur de kommer igång med sina studier.

-Högskolan i Skövde arbetar aktivt med att skapa en excellent lärmiljö. Ett steg i detta är att se till att studiestarten går så smidigt som möjligt. Det känns därför väldigt tryggt att veta att de tas emot med ett gediget introduktionsprogram de första veckorna. I år smygstartar det redan på fredagen den 28 augusti för de som är på plats och då kan man få hjälp med praktiska saker eller bara umgås med nya kamrater, säger rektor Sigbritt Karlsson

Excellent lärmiljö

Högskolan i Skövde har i sin vision uttalat att vi ska ha en excellent lärmiljö. Detta omfattar all verksamhet vid högskolan som leder till att skapa bra förutsättningar för våra studenter. I den excellenta lärmiljön ska Högskolan erbjuda utbildningar av högsta kvalitet och det betyder också att studenterna får en utbildning som dagens och framtidens samhälle efterfrågar.

Kontakt