ExjobbExpo – där studenter träffar företag och löser verkliga problem

2017-11-01

Tisdagens ExjobbExpo-mässa slog rekord i antal utställare. Och i vimlet var det många studenter som passade på att knyta kontakter med näringslivet.

ExJobbExpoEn av dem Oscar Wirdelius som läser sista året på Designingenjörprogrammet. För honom är exjobb högaktuellt – och mässan kom därför väldigt lägligt.
– Vi är i sluttampen av att leta företag som vi kan skriva för. Och en sån här dag är perfekt; då kan man ställa frågor och enkelt få reda på om våra uppslag på ämnen kan passa uppdragsgivare.

35 utställare

Under årets mässa fanns det gott om valmöjligheter för studenter. Med 35 företag/organisationer på plats var det ett digert smörgåsbord av exjobbschanser som stod uppdukade i mässalen i Portalen. Såväl privata företag som offentliga organisationer. För Götene kommun är mässan ett tillfälle att hitta konkreta samarbeten i form av exjobb – och även att få input till nya idéer.
– Vi har en bredd som gör att det finns många möjligheter, oavsett inriktning på program egentligen, säger Kamilla Johansson, personalkonsult och fortsätter:
– Det kan handla om allt ifrån friskvård till hur vi bättre kan inkludera VR i skolans lärande. Sedan är det lärorikt för oss att få inspel från studenterna. Vi hade någon som tyckte att vi skulle skapa ett spel kring vår sophämtning, till exempel. Det finns förstås alltid idéer som vi inte kan förutse. Därför känns det också än viktigare att vara här.

 

Relaterad information

Mer om exjobb

Kontakt