Företagarrookie rivstartar entreprenörsprojekt

2012-10-24

Ulrika och Helen Odh driver ett eget hemtjänstföretag. Men hur går man från att vara anställd sjuksköterska till egen företagare i vårdbranschen? Det berättar systrarna Odh om på Högskolan i Skövde den 29 oktober.

Vårdentreprenörerna är ett projekt som drivs av Connect Väst, Tillväxtverket och Högskolan i Skövde. Syftet med projektet är att inspirera vårdpersonal och studenter inom vårdområdet att se möjligheterna med eget företagande. Nyligen blev de utnämnda till årets ”rookie” vid Skövdes näringslivsgala. Måndagen den 29 oktober rivstartar projektet med en föreläsning av årets företagarrookie i Skövde; systrarna Odh.

Helen och Ulrika Odh är tvillingsystrar och sjuksköterskor. För bara något år sedan startade de företaget Systrarna Odh’s hemtjänst AB. Företaget fick snabbt luft under vingarna och för några veckor sedan utsågs systrarna till årets ”rookie” vid Skövdes näringslivsgala.

Under sin öppna föreläsning på Högskolan i Skövde berättar Helene och Ulrika Odh om deras resa från sjuksköterskestudenter till egna företagare. Hur gör man egentligen för att driva ett hemtjänstföretag som både kunderna och banken älskar?

Föreläsningen vänder sig till studenter och anställda inom vård- och omsorgsområdet.

Vår resa från sjuksköterskestudenter till egna företagare

Öppen föreläsning med systrarna Odh.

  • Dag: måndagen den 29 oktober 2012
  • Tid: 17:30-19:00
  • Plats: sal Insikten, Portalen, Högskolan i Skövde, Kanikegränd 3, Skövde