Från Kina till Skövde - nu börjar livet som utbytesstudent

2014-01-15

I ymnigt snöfall välkomnade Högskolan i Skövde idag de internationella studenter från hela världen som ska studera här i vår. En del av dem är nykomlingar i Sverige och Skövde, andra är återvändare som studerat vid Högskolan i Skövde tidigare. Totalt rör det sig om 65 utbytesstudenter och ett tjugotal masterstudenter.

I vår tar Högskolan i Skövde emot utbytesstudenter från Spanien, Österrike, Mexiko, Irland, Kina, Italien, Tyskland, Finland, Turkiet, Frankrike, Indien och Hong Kong.

– Det är jätteroligt att ta emot så många utbytesstudenter i vår. Särskilt roligt är det att se att fler irländska studenter hittat hit och att antalet betalande studenter har ökat, säger Elizabeth Persson, biträdande chef på avdelningen för utbildnings- och studentstöd vid Högskolan i Skövde. Bland våra utbytesstudenter har vi en stor grupp från Spanien som kommer att studera ingenjörsvetenskap och ta sin kandidatexamen här hos oss för att få ut dubbel examina.

Tracy Luo från Kina, som ska studera engelska vid Högskolan i Skövde, är en av de 65  utbytesstudenterna. Detär första gången hon är i Sverige och hon ser fram emot studierna i ett snöigt Skövde.

– Mottagandet på Högskolan i Skövde har varit jättebra och det är så otroligt vackert här. Jag har valt att komma hit som utbytesstudent för att jag älskar Sverige och för att uppleva ett annat liv, en helt annan miljö, berättar Tracy Luo.


Tracy Luo från Kina ser fram emot sina studier vid Högskolan i Skövde.

Kontakt