Från Studentkåren till Silicon Valley

2014-11-18

Under årsskiftet byter studentkåren skepnad och välkomnar in nya medlemar, och samtidigt tackar Högskolan i Skövde detta års medlemmar för ett händelserikt år. En av de som avgår är Emil Forslund som varit kårordförande under 2014. Nya utmaningar väntar för Emil då han ska tillbringa sitt sista halvår som student på ett företag i Silicon Valley, Kalifornien.

Under första året på gymnasiet bestämde sig Emil för att han skulle studera dataspel efter studenten. Valet att studera vidare var självklart då föräldrarna hade teknisk bakgrund, men valet av plats låg mellan Chalmers i hemstaden Göteborg och Högskolan i Skövde. Han ville testa något nytt och valde då att flytta till Skövde för att studera dataspelsutveckling vid Högskolan i Skövde.

– Högskolan i Skövde är mer än bara föreläsningar, det är en plats där man har en del av sitt liv. En skola ska vara en lärmiljö, och en plats där man känner att man kan utvecklas som individ. Det är inte så stor skillnad på att vara student och kårordförande. Jag går till skolan som vanligt, men istället för att gå på föreläsningar går jag på möten, säger Emil Forslund.

Redan i början av studierna blev Emil involverad i studentkårens verksamheter, till en början ideellt som ledamot i en av sektionerna, och gick sedan vidare till kårstyrelsen. Han spenderade redan då mycket tid i studentkårens lokaler, samtidigt som han drev ett eget konsultföretag på fritiden. Han arbetade nära dåvarande kårordförande och visste vad en sådan position innebar. Trots flera förfrågningar om att bli kårordförande lockade det mer att bli färdig med studierna. Inställningen förändrades dock med tiden och till slut insåg Emil att det inte skulle var så farligt med ett års studieuppehåll och accepterade därför nomineringen att bli kårordförande, något som han inte ångrar idag.

– Det bästa med att ha varit kårordförande är möjligheten att kunna påverka. Jag har insett att jag har en röst, och att min röst även är alla studenter på Högskolan i Skövdes röst tillsammans, säger Emil.

Vid årsskiftet tar Aiat Almansour plats som ny kårordförande på Högskolan i Skövde. Emil återupptar då sina studier genom att läsa sin sista termin utomlands. Genom det konsultföretag han tidigare drev fick han kontakt med ett företag som är placerat i Kalifornien, i januari kommer han att åka dit för att göra sitt examensarbete på företaget. I Kalifornien kommer han att stanna i minst ett år, men i framtiden ser han sig själv bo i Sverige och jobba med något inom IT, kanske inom den statliga sektorn.

– Det är viktigt att utmana sig själv för att lära sig något nytt. Det utvecklar personen att hela tiden sträva efter nytt, säger Emil.

Högskolan i Skövde tackar Emil för det här året som ordförande för Studentkåren i Skövde. Vi hoppas att hans tid i Kalifornien kommer ge många nya erfarenheter och möjligheter. 

Emil Forslund
Emil Forslund, kårordförande på Högskolan i Skövde

Kontakt

Emil Forslund
Kårordförande 2014
ordf@studentkaren.se
0500-44 87 83